3x Wanneer een rond vloerkleed

Er zijn genoeg redenen waarom je een vloerkleed moet nemen in huis of een vloerkleed in de tuin. Daar is dus eigenlijk nooit twijfel over. De vraag is meer over wat voor vloerkleed je wilt. Er zijn namelijk super veel verschillende soorten vloerkleden. Ga je voor hoogpollig of laagpollig? Wil je een moderne vloerkleed of een Perzische vloerkleed? En de vorm is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Naast de populaire rechthoekige vloerkleden, kan een rond vloerkleed ook erg leuk zijn. Vandaag vertellen we je waarom en wanneer je voor een rond vloerkleed moet gaan!

rond-vloerkleed-slaapkamer

wanneer-rond-vloerkleed

rond-vloerkleed

1. Een rond vloerkleed doorbreekt de vierkantige ruimte
Naast dat een rond vloerkleed erg leuk en mooi kan zijn, is het soms zelfs een beter idee dan een vierkant of rechthoekig vloerkleed. In een vierkante of rechthoekige ruimte bijvoorbeeld, kan je met een rond vloerkleed de hoekige ruimte doorbreken.

vierkante-ruimte-rond-vloerkleed

2. Rond vloerkleed en ronde meubels
Hoewel je op een rechthoekige of vierkante vloerkleed heel goed een ronde tafel kunt plaatsen, geldt dat andersom niet echt. Bij een ronde eettafel of een ronde salontafel, past een ronde vloerkleed vaak beter dan een rechthoekige vloerkleed.

rond-vloerkleed-ronde-tafel

ronde-tafel-vloerkleed

Bekijk tips en inspiratie ideeën voor een vloerkleed onder de eettafel.

3. Een rond vloerkleed heeft een speels karakter
Daar waar een rechthoekige en vierkante vloerkleed streng en zakelijk over kunnen komen, heeft een rond vloerkleed juist een leuk en speels karakter. Een rond vloerkleed is daarom niet alleen leuk voor de kinderkamer of babykamer, ook voor de woonkamer of slaapkamer kan dat soms heel goed uitpakken.

rond-vloerkleed-speels

4. Rond en rechthoekig vloerkleed combineren
Heb je een hele grote ruimte? Dan zou je meerdere vloerkleden kunnen nemen. Het is ook een leuk idee om een rond vloerkleed te combineren met een rechthoekig vloerkleed.

rond-vloerkleed-combineren-rechthoekig-vloerkleed


Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate