Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

We gaan vandaag naar Barcelona, waar een een kijkje gaan nemen in het super mooie appartement van Alain. Alain woont in een karakteristiek appartement, gelegen in de mooie wijk Eixample. Toen hij het appartement had gekocht, was het in een bijna niet te bewonen staat. Het was donker, hokkerig en alles was super gedateerd. Daar moest dus wat aan gedaan worden. Hij heeft contact opgenomen met Adrian Elizalde en Clara Ocaña, twee interieurarchitecten van architctenbureau EO Arquitectura, die hem heeft geholpen om zijn droomappartement te realiseren. Hieronder kunnen jullie het prachtige resultaat zien!

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Het appartement heeft een woonoppervlak van in totaal 65m2. Niet super groot, maar ook niet rampzalig klein. De totale vierkante meters aan woonoppervlak was dus niet het probleem. Het probleem zat meer in het licht en de hokkerige indeling. Er waren twee kleine kamers aan de voorzijde, die goed voorzien waren van natuurlijke lichtinval, maar de rest van het appartement was super donker. Licht was dus een belangrijk aspect van dit project.

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Nieuwe open indeling

De architecten hebben een nieuwe indeling gemaakt met een meer open karakter. Ze hebben een vereenvoudigde indeling gemaakt tot er een lineaire opeenvolging van drie grote ruimtes met verschillende verhoudingen is ontstaan, in samenhang met de lay-out van de dragende muurstructuur. Elke ruimte heeft een specifiek gebruik met een eigen identiteit (woonkamer/keuken/eetkamer/slaapkamer) en de openingen ertussen zorgen voor een grote relatievrijheid.

De vaste muur tussen de woonkamer de keuken is verwijderd, waardoor het lichtinval beter door het appartement kan doordringen. Zelfs de privéruimtes kunnen daarvan profiteren. Om die verwijderde steunmuur op te vangen, is er een grote stalen balk tegen het plafond geplaatst. Deze is volledig wit gespoten, net als alle strak afgewerkte muren in het appartement. Deze lichte interieurbasis zorgt er bovendien voor dat het lichteffect versterkt wordt.

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Houten accenten

Als tegenhanger van de strakke witte muren, is er gekozen voor houten accenten, die voor een warme en sfeervolle uitstraling zorgen in het interieur. Er ligt bijvoorbeeld een mooie houten vloer door het gehele appartement. Daarnaast vind je er ook grote op maat gemaakte houten schuifdeur tot aan het plafond, verschillende houten meubels door het appartement, een stoere open houten scheidingswandkast in de slaapkamer, een houten badkamermeubel met een granieten wastafel, en een super mooie houten keuken. Deze houten keuken hebben ze gecombineerd met een vloer, die volledig betegeld is met super leuke retro geometrische patroontegels.

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Binnenkijken in het super mooi verbouwde appartement van Alain

Fotografie: Adrià Goula


Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate