Bovenwoning renovatie

Dit renovatie project van een bovenwoning laat zien hoeveel je uit een bovenwoning kan halen als je er een goed doordacht concept op loslaat. Het gaat hier om project voor een Nederlands herenhuis dat als doel had om zowel het traditionele gebruik van de kamers als eigentijdse oplossingen met elkaar te combineren.

Het hoofdgedeelte van het appartement bevat de woonkamer en de eetkamer. Deze twee ruimten worden verbonden door een tweetal symmetrische inbouwkasten. Deze kasten zijn dermate efficiënt door naast algemene opslagruimte ook een verborgen koelkast, wasmachine en boekenplanken te herbergen. Over functioneel ontwerp gesproken.

De witte muren en plafonds tonen een fraai contrast met de betonnen structuur van de oorspronkelijke schouw en de bakstenen die aan een zijde van de muur zijn ‘exposed’. Ook met andere (industriële) materialen en de houten vloer komt het contrast goed over.

Het resultaat,  een woonbeleving die de idealen van de vroeg 20e eeuwse in stand houdt en nieuwe ontwerp elementen omarmt. Die beiden op een duurzame structurele manier zijn vervaardigd. Chapeau!

Bovenwoning renovatie Bovenwoning renovatie Bovenwoning renovatie Bovenwoning renovatie Bovenwoning renovatie Bovenwoning renovatie Bovenwoning renovatie Bovenwoning renovatie Bovenwoning renovatie


Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate