Een eclectisch interieur


Een interieurstijl die we steeds vaker horen is een eclectisch interieur. Het klinkt erg exotisch en het zal ook wel erg mooi zijn, maar wat is een eclectisch interieur eigenlijk? Waar komt het vandaan? Wat voor kernmerken heeft het? En hoe creëer je een eclectisch interieur? Vandaag duiken we er even dieper op in!

eclectisch-interieur-bank

Mix van verschillende interieurstijlen

Een eclectisch interieur zou je eigenlijk geen stijl kunnen noemen, zoals je dat wel kan doen bij een modern interieur, een industrieel interieur, een landelijk interieur of een klassiek interieur. Een eclectisch interieur is namelijk een combinatie van verschillende stijlen. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar in de praktijk komt het juist bewust of onbewust heel vaak voor. Sterker nog, hoe vaak komt het voor dat je slechts van één bepaalde interieurstijl houdt? Bijna nooit toch? Het komt juist veel vaker voor dat je meerdere interieurstijlen mooi vindt. Waarom zou je dan kiezen voor één stijl? Ga voor een eclectische interieurstijl!

eclectisch-interieur-stoer

eclectisch-interieur-stoelen

Al het beste in een eclectisch interieur

Eclectisch staat ook voor ‘het beste uitkiezend’. Alleen dit klinkt al ideaal. Je kan namelijk verschillende interieurstijlen mooi vinden, maar elke stijl zal ook kenmerken hebben die je misschien minder mooi vindt of juist erg lelijk vindt. In een eclectisch interieur kies je alleen de mooie elementen uit van verschillende interieurstijlen. Een veel persoonlijker interieur dan een eclectisch interieur kan dus eigenlijk niet. Het is immers een combinatie van alles wat jij mooi vindt. Soms resulteert dit in een woning die een beetje rommelig of chaotisch oogt, maar soms valt alles precies goed.

eclectisch-interieur-woonkamer-kleuren

eclectisch-interieur

Heel veel interieurstijlen zijn namelijk heel mooi met elkaar te combineren. Industrieel, landelijk en klassiek kunnen bijvoorbeeld een hele goede combinatie zijn. Denk aan de stalen deur of stalen kozijnen, die erg mooi kunnen zijn in zowel een stoere loft woning als een klassiek herenhuis of een landelijke boerderij. Hetzelfde geldt voor de stoere bakstenen muren, rustieke houten eettafels, cognac leren meubels, noem maar op.

In een eclectisch interieur kunnen ook verschillende kleuren en materialen gecombineerd worden die kenmerkend zijn in verschillende interieurstijlen. Leer, goud, koper, wol, etc.

eclectisch-interieur-inspiratie

eclectisch-interieur-zwarte-muren

eclectisch-interieur-mix

eclectisch-interieur-vloerkleed

eclectisch-interieur-combinatie

eclectisch-interieur-2

eclectisch-interieur-woonkamer

eclectisch-interieur-woonkamer-2

eclectisch-interieur-wit

eclectisch-interieur-kleuren

eclectisch-interieur-keuken

woonkamer-eclectisch-interieur

eclectisch-interieur-stijl

Relateerde wooninspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate