Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2


Dit project omvatte het herontwerp van een 250m² penthouse appartement met uitzicht op de Negev-woestijn in het zuidelijke deel van Israël. Het bevindt zich op de bovenste verdieping van een luxe woontoren en werd gekocht door een vrouw die haar tijd tussen Israël en de Verenigde Staten doorbrengt. Ze heeft grote liefde voor Israël, voornamelijk voor de Negev-woestijn. Met behulp van interieurontwerpster Moran Gozali heeft ze er een droompaleisje van gemaakt!

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het oorspronkelijke interieur was volledig verwoest, dus het project begon bijna vanaf nul met alleen de buitenmuren om mee te werken. Het was de bedoeling dat het in totaal ongeveer vier maanden geduurd, maar in uiteindelijk nam de verbouwing maar liefst zeven maanden in beslag. Gelukkig was het wachten het helemaal waard geweest. Het resultaat is geweldig mooi.

Hout, beton, natuursteen en metaal

Het project is geïnspireerd door de sterke wens van de eigenaresse om vast te houden aan de context van de woestijnlocatie. Het leidende concept was hier de manier waarop woestijntemperaturen gedurende de dag veranderen, van koud tot warm tot koud weer. Het is een moderne woning die een verbinding tot stand brengt tussen enerzijds materialen die warmte, zachtheid en elegantie uitstralen, en anderzijds koudere materialen die het gevoel van een donkerblauwe hemel bieden op stille woestijnnachten. De samensmelting van het woestijnlandschap en het ontworpen product doordrenkt het appartement met natuurlijke materialen en verbindingen – hout, beton, natuursteen en metaal.

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Inrichting van de leefruimte

De ingang van het appartement heeft de keuken als middelpunt. Het is waar de familie kookt, zit en praat. Het eiland is zo ontworpen dat mensen tegenover elkaar zitten voor directe, intieme gesprekken. Een messing verlichting van 350 cm lang kijkt dat eiland over op een manier die de keuken scheidt van de ruimte eromheen. De woonkamer bevindt zich aan de linkerkant van de ingang en heeft grote ramen op de vloer waardoor natuurlijk licht naar binnen kan komen. Voor de lange bank in de woonkamer staat een grote epoxy-gekleurde houtwerkeenheid met CNC-groeven die een diepte-effect willen creëren. Binnen die eenheid bevinden zich verborgen systemen, zoals een schoorsteen voor de gashaard, opslageenheden, slimme huissystemen, media-eenheden en een televisie.

‘Mijn uitdaging was om een ​​ontwerpervaring te creëren waarvan de individuele details allemaal samenkomen om een ​​complete, consistente en geharmoniseerde ruimte te creëren. Veel technische en functionele problemen moesten worden opgelost, en ik, de interieurontwerper, voelde zich een orkestdirigent met het uiteindelijke doel een duurzaam, gesynchroniseerd effect te creëren.’ Aldus de interieurontwerpster.

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Materialen om te scheiden

De privé en openbare ruimtes in het appartement zijn verdeeld op basis van de dominante materialen die op hun verdiepingen worden gebruikt. De woonkamer, de eetkamer en de ouderunit worden bepaald door een gerookte eiken parketvloer en geven die gebieden weer als intieme woon- en leefruimtes. De ‘openbare’ gebieden hebben daarentegen grote, dunne marmer-effect granieten porseleinen tegels die gebieden symboliseren waar mensen passeren of dingen doen. Het overbruggen van die contrasten creëerde een dramatisch effect, waarbij elke verbinding, elk ontmoetingspunt en elke weergave leidde tot een andere krachtige ervaring in die ruimte.

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Naast de ingang werd een dunne zwarte houten, epoxykleurige kast gemaakt, die eruitziet als dunne metalen platen. De kast heeft een industriële uitstraling, maar net ernaast ziet men de eetkamer met zijn houtfineer en goudkleurige koperen poten, waardoor er nog een door design geleide dissonantie ontstaat.

De master bedroom is een centraal deel van het appartement. Het kijkt naar het westen bij de zonsondergang door een groot raam, en heeft een ruime badkamer en een inloopkast. Om een ​​grote enkele ononderbroken ruimte te vormen, werden aluminium en glazen schuifdeuren gebruikt, waardoor het gevoel van een wijd open, ononderbroken ruimte behouden bleef.

‘Elk project omvat een totaalontwerp, met de nadruk op kwaliteit en veel aandacht voor details. Elk object en houtwerkelement is uniek gemaakt voor dit specifieke huis en gebruikt een consistente en eigentijdse ontwerptaal. Wat ik van dit project heb geleerd, was dat wanneer de klant de ontwerper vertrouwt en de ontwerper de klant goed begrijpt, spannende ervaringen worden gecreëerd. Dus in fysieke zin krijg je een zorgvuldig, op maat gemaakt ontwerp.’

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Het ontwerp voor een modern luxe appartement van 250m2

Fotografie: Oded Smadar

Relateerde wooninspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate