Een open trap dicht maken

Een trap heeft als functie om twee woonlagen met elkaar te verbinden. In veel woningen bevindt de trap zich in de hal, maar er zijn ook woningen waarbij de trap zich in de woonkamer bevindt. Sommigen vinden een open trap in de woonkamer mooi, omdat het ruimtelijk gevoel geeft aan het interieur of omdat het gewoon een mooie trap is. Er zijn ook mensen die een open trap juist minder fijn vinden. Vandaag willen we aan deze mensen willen laten zien hoe je een open trap dicht kunt maken.

Een open trap dicht maken
Deze trap is niet volledig dicht gemaakt. De trap opening is open gelaten, maar door de stoere op maat gemaakte underlayment kasten, heb je tóch het gevoel dat de trap dicht is.

Één of twee trappen

Er is een belangrijk tussen het dichtmaken van één trap of twee trappen. Op de begane grond of op zolder, heb je veelal te maken met één trap. Daarnaast zijn er ook tussenverdiepingen met een trap naar boven en een trap naar beneden. Daar heb je dus te maken met twee trappen die je dicht moet maken.

Schuifdeur

De trap(pen) moeten natuurlijk altijd bereikbaar zijn. Daarom is een deur noodzakelijk. Op verdiepingen met één trap is één deur voldoende en bij verdiepingen met twee trappen, heb je twee deuren nodig. Je kunt kiezen voor een ‘normale’ deur, maar soms is een schuifdeur een beter idee. Een schuifdeur ziet er niet alleen mooi uit, daarmee bespaar je ook heel veel ruimte. Voor een overloop is dat bijvoorbeeld een belangrijk detail.

Ombouw

De deuren geven toegang tot de trappen, maar om de open trap volledig dicht te maken, is een ombouw nodig. De zijkanten moeten dus ook dichtgemaakt worden. Dit kan bijvoorbeeld met muren, die je strak en netjes afwerkt. Wat ook een leuk idee is, is een kastombouw. Denk aan een boekenkast, een garderobekast, of een mooie open pronkkast.

Een open trap dicht maken
Deze open trap hebben ze dicht gemaakt met een mooie vintage schuifdeur.

Een open trap dicht maken

Een open trap dicht maken
Een smalle deur voor een smalle trap.
Een open trap dicht maken
Een mooi voorbeeld van hoe je een open trap volledig dicht kunt maken met strakke witte schuifdeuren.

Een open trap dicht maken

Een open trap dicht maken
Een mooie dubbele schuifdeur met houten kozijnen en heel veel glas.
Een open trap dicht maken
Een stoere stoere trapombouw met stalen kozijnen en heel veel glas!
Een open trap dicht maken
De open trap op deze zolderverdieping is prachtig dicht gemaakt met een houten ombouw en stoere stalen deuren!
Een open trap dicht maken
Een mooie trapombouw rondom de open trap én de trapkast!


Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate