OSB in interieur

Laatst hadden we het stoere kantoor laten zien van architect en interieurontwerpster Kristina, die haar IKEA Billy kasten afgewerkt had met OSB schuifdeuren. De OSB platen geven het kantoor een stoere en beetje een industriële uitstraling. En vandaag willen we laten zien hoe je OSB platen nog meer kunt gebruiken en toepassen in je interieur inrichting.

OSB in interieur kledingkast

Voordat we de mooiste voorbeelden laten zien, willen we eerst vertellen wat OSB platen zijn. OSB is de afkorting voor Oriented Strand Boards. De platen zijn opgebouwd uit drie lagen houtschilfers, die watervast aan elkaar verlijmd zijn. Doordat ze een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld multiplex, worden OSB platen vaak gebruikt als bouwplaat of constructieplaat voor bijvoorbeeld ondervloeren, daken of wanden. Maar omdat ze ook goed en makkelijk te bewerken zijn, en daarnaast ook nog eens een hele stoere uitstraling hebben, worden ze ook steeds vaker in het interieur gebruikt.

OSB in interieur maatkast

Waar te koop?

OSB platen zijn overal verkrijgbaar. Als je als particulier OSB platen wilt kopen, dan kan je bijvoorbeeld terecht bij bouwmarkten. Alle bekende bouwmarkten zoals Praxis, Gamma, Karwei en Hornbach verkopen de platen in verschillende formaten. Een normale OSB plaat heeft bijvoorbeeld een afmeting van 244×122 cm en is verkrijgbaar in verschillende diktes. Met een dikte van 9mm is de plaat al voor €18,- te koop. Bij sommige bouwmarkten kan je de platen zelfs volledig gratis op maat laten zagen.

OSB platen kopen

OSB gebruiken

Waar kan je OSB platen dan in je interieur in huis voor gebruiken? Eigenlijk alles. Alles waarbij je planken nodig hebt. Denk aan alle soorten meubels zoals tafels, banken of kasten. Maar je zou ook complete wanden en vloeren ermee bekleden. Zoek je bijvoorbeeld een stoere originele manier om je slaapkamer een industrieel tintje te geven? Dan zou je de muur waar je bed tegenaan wordt geplaatst volledig met OSB platen kunnen bekleden. Dezelfde sfeer zou je ook kunnen creëren in de keuken, door middel van OSB keukendeurtjes of een complete OSB keuken achterwand.

OSB in interieur kinderkamer

OSB in interieur kledingkast

OSB in interieur badkamer

OSB in interieur boekenkast

OSB in interieur eettafel

OSB in interieur kast

OSB in interieur keuken

OSB in interieur achterwand

OSB in interieur meubel

OSB in interieur trap

Bron: Royalroulotte.com | Zimmo.be | Milkdecoration.com | Blueberryhome.fr


1 Comment

  1. als ik de osbplaat als wand wil gebruiken en daarna wil bekleden (schilderen/ behangen) wat raden jullie me dan aan.?

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate