PVC vs laminaat

Houten vloeren zijn super populair, vanwege de mooie natuurlijke uitstraling, die elke ruimte heel veel sfeer en warmte geven. Maar omdat een houten vloer natuurlijk een natuurproduct is, heeft het ook nadelen. Zo kan een houten vloer door temperatuurverschillen gaan werken. En houten vloeren kunnen niet tegen vocht, waardoor het niet geschikt is voor natte ruimtes zoals de badkamer. Door deze nadelen van een houten vloer, zijn er alternatieven in het leven geroepen, namelijk PVC en laminaat. Twee soorten vloeren die veel overeenkomsten heben. Maar wat is PVC en wat is laminaat? En wat zijn de voordelen en nadelen van beide varianten? Daar gaan we het vandaag over hebben.

PVC

Een PVC vloer wordt gemaakt van polyvinylchloride. Het is een harde en sterke vloer, die verkrijgbaar is in heel veel verschillende soorten, maten en dessins. Een PVC met houtlook is één daarvan, en wordt als een goed alternatief gezien van de houten vloer. Sommigen houtlook PVC vloeren zien er zó echt uit, waardoor ze bijna niet te onderscheiden zijn van een echte houten vloer.

PVC

PVC

PVC

Laminaat

Laminaat bestaat uit aantal lagen hdf en kunstof, die samen geperst worden. Net als PVC is laminaat ook verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en dessins. En de houtlook is veruit hét populairst.

Laminaat

Laminaat

Laminaat

De verschillen tussen PVC en laminaat

PVC en laminaat lijken heel erg op elkaar. Welke vloer het beste bij je past is daarom vooral ook heel erg afhankelijk van je eigen smaak. Er zijn wel een aantal belangrijke verschillen tussen PVC en laminaat, die je kunnen helpen bij je keuze. Deze vind je hieronder:
– Zowel PVC als laminaat zijn goedkoper dan houten vloeren. Over het algemeen is PVC iets duurder dan laminaat, maar de verschillen zijn niet heel groot;
– Zowel laminaat als PVC kunnen tegen water, hoewel PVC als een echte geschikte badkamervloer wordt gezien;
– PVC kan direct aan ondergrond bevestigd worden;
– PVC kan gecombineerd worden met vloerverwarming. Vloerverwarming is ook mogelijk met laminaat, maar er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Op zoek naar meer informatie over PVC en laminaat? Neem een kijkje op Laminaatenparket.nl.


Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate