Tuin als verlengde van de woonkamer

Het ontwerp van deze bijzondere tuin is gemaakt door CCD architecten. Zij hebben in St Saviour een karakteristieke woonboerderij heringericht. Het huis heeft lage plafonds, waardoor het aan de binnenkant soms erg donker kan worden. Daarom wilden de bewoners meer licht creëren in huis. Als oplossing hebben de ontwerpers bedacht om de tuin méér te betrekken met het huis.

Tuin als verlengde van de woonkamer

Glazen harmonicadeur

De tuin loop tover de gehele breedte van het huis. Deze buitenmuur bestaat nu uit een grote brede glazen harmonicadeur, die je vanaf de woonkamer tot en met de keuken, helemaal open kan schuiven. Hierdoor creëer je niet alleen heel veel licht, maar functioneert de tuin als een verlengde van de woonkamer met open keuken, waardoor het huis ook veel groter lijkt.

In het eerste gedeelte van de tuin is een terras ingericht met mooie houten vlonders. Hier vind je een gedeelte waar een comfortabele lounge is gecreëerd met een uitgebreide loungeset. En je vind hier een gedeelte waar je op ligbedden kunt zonnen.

Naast dit terras vind je hier ook een moderne strakke vijver.

Tuin als verlengde van de woonkamer

Tuin als verlengde van de woonkamer

Tuin als verlengde van de woonkamer

Tuin als verlengde van de woonkamer

Tuin als verlengde van de woonkamer

Fotografie: Tom Warry


Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate