Verbouwing van de kinderkamer van Lola

Negen van de tien keer wordt een kinderkamer door de moeder ingericht. Logisch, en het is helemaal logisch als Holly Marder je moeder is. Voor diegenen die Holly nog niet kennen. Ze heeft een eigen blog genaamd Avenue Lifestye, en is daarnaast ook een interieur design journalist en stylist. Ze heeft het zelfs zo druk, dat het in totaal tweeënhalf jaar heeft geduurd om de kamer van haar eigen dochter Lola af te krijgen. Maar vorig jaar september was het zo ver. En guess what!?Het was het wachten meer dan waard!

verbouwing-kinderkamer-lola

Complete verbouwing

De originele kamer was oud, gedateerd en enorm toe aan een flinke renovatie. Holly ontkwam er dan eigenlijk ook niet aan om er iets aan te doen. Er lag nog een lelijke vinyl vloer in, enkele muren waren oranje, terwijl de witte muren een beetje geel waren aangeslagen. Daar moest dus verandering in komen.

vintage-kinderbed

verbouwing-kinderkamer-lola-7

verbouwing-kinderkamer-lola-6

Originele houten vloer wit schilderen

De vinyl vloer werd verwijderd, waardoor de originele houten vloer tevoorschijn is gekomen. Deze houten vloer is toen volledig wit geschilderd, net als de houten raamkozijnen en de mooie originele deur.

Witte blauwe muren

De muren zijn uiteraard ook aangepakt. De bovenste helft kreeg een nieuwe witte laag en de onderste helft is geschilderd met Farrow & Ball’s ‘Light Blue’ verf. Een prachtige neutrale grijs blauwe kleur met een mooie frisse uitstraling.

verbouwing-kinderkamer-lola-5

verbouwing-kinderkamer-lola-4

Bed verven met radiatorverf

Toen de mooie basis gereed, was het tijd voor de inrichting van de kinderkamer met meubels en accessoires. Het tweedehandse bed van Lola was rood toen ze het kochtten. Holly gaf het een nieuwe look door deze met metellic radiatorverf te lakken.

Aan de kant waar het bed is geplaatst, staat ook een grote mooie witte kast waar boeken en spelletjes worden opgeborgen.

IKEA inbouwkast

Helemaal aan de andere kant, wilde Holly een inbouwkast bouwen die leeshoek, kledingkast, boekenkast en bureau combineert. Het mocht echter niet teveel kosten. Daarom is er gekozen voor een een combinati van de Besta en Stuva kasten van IKEA. Deze zijn aangevuld met timmerwerk, dat nodig was om de lelijke leidingen te verstoppen.

De kasten zijn bovendien super stijlvol afgemaakt met de leren deuergrepen van NU interieur|ontwerp.

verbouwing-kinderkamer-lola-3

rotan-nachtkastje-kinderkamer

verbouwing-kinderkamer-lola-2

muur-haak-kinderkamer

mini-keuken-kinderkamer

leuke-muurhaken-kinderkamer

lees-hoek-kinderkamer-besta-ikea

leeshoek-kinderkamer

lambrisering-schilderen-kinderkamer

kinderkamer-witte-vouwgordijnen

kinderkamer-vensterbank-decoratie

ikea-kledingkast-kinderkamer

Bron: Avenuelifestyle.com | Styling en fotografie: Holly Marder


6 Comments

  1. Super gave kamer ! Een vraag , op het kledingkastje zitten twee dichte deuren. Terwijl bij de stuvakast een open lelijke greep zit. Hoe hebben jullie dit opgelost ?

  2. Heleen Verhellen Reply

    Zijn dit kasten van de ikea besta reeks of van een andere reeks? Kan u mij eventueel informeren welke kasten het juist zijn?

  3. Ik ben op zoek naar precies zo’n oud roze zitkussen voor op zo’n stuva kist! Enig idee waar die vandaan komt?

    Groetjes

  4. Erg mooi 😍😍love iT! Ben ook erg benieuwd waar het kleed vandaan komt.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate