Woonkamer van een voormalige garage in Londen

We vinden het prachtig om binnen te kijken in oude fabrieken, kantoren of garages die verbouwd zijn tot woningen. Niet alleen zijn deze woningen vaak voorzien van mooie details, ook de indeling is vaak speels en uniek. Vandaag nemen we een kijkje in de woonkamer van een hele bijzondere woning gelegen in West Londen. Een voormalige garage die door interieur & architectenbureau De Rosee Sa verbouwd is tot een prachtige unieke woning van 110m2.

Woonkamer van een voormalige garage in Londen

Omdat het een garage was, heb je hier te maken met een oorspronkelijk éénlaagse diepe woning. De bewoners had echter de wens om naast de woonkamer en keuken ook twee slaapkamers te creëren. Omdat de bestemmingsplan geen uitbouw toelaat, kwamen de architecten met het idee om een kelder slaapkamer te creëren.

Woonkamer van een voormalige garage in Londen

Woonkamer van een voormalige garage in Londen

Woonkamer en keuken gescheiden door binnentuin

Op de begane grond vind je dus de andere slaapkamer en bijbehorende badkamer, de keuken én de woonkamer. Wat vooral erg bijzonder is, is dat de keuken en woonkamer van elkaar gescheiden zijn door een klein binnentuintje. De binnentuin is zowel middels de woonkamer als de keuken bereikbaar.

Licht en ruimtelijk

De woonkamer is een hele fijne ruimte. Dit heeft te maken met de ruimtelijkheid, die deels te danken is doordat het zich bevindt onder het nok van het dak. Daarnaast is het ook een hele lichte woonkamer. Daar zorgen de grote dakramen en de glazen gevels aan twee kanten van de woonkamer voor. Er is gekozen voor stoere zwarte stalen kozijnen en bijbehorende deuren, die de woonkamer een stoer en industrieel tintje geven. Dit hebben ze gecombineerd met een chique lichte visgraat houten vloer, strak afgewerkte wanden en plafond, én inbouwkast die bekleed is met mooie luxe houten latten.

Maatwerk kasten

Naast een maatwerk inbouwkast, is ook de tv-meubel op maat gemaakt. Over de gehele breedte van de woonkamer, van ongeveer vijf meter, is een op maat gemaakte tv-meubel geplaatst. Een lage witte moderne tv-meubel die over de gehele breedte van de woonkamer loopt. Vóór de tv-meubel is een zithoek ingericht met een grote brede beige bank en twee vintage leren fauteuils.

Woonkamer van een voormalige garage in Londen

Woonkamer van een voormalige garage in Londen

Woonkamer van een voormalige garage in Londen


Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate