10x Houtkachel inspiratie


Vroeger waren veel huizen voorzien van een houtkachel. Een houtkachel is eigenlijk een warmtebron die je los in huis kunt plaatsen. Via een deurtje of een klepje kan je het openen en afsluiten. Door middel van het branden van hout wordt er warmte gecreeerd. Belangrijk onderdeel bij een houtkachel is het rookkanaal, die gebruikt wordt om het rook naar buiten af te voeren.

Houtkachel inspiratie

Stijlvol en gezellig
Tegenwoordig heeft iedereen een verwarmingssysteem in huis die voor warmte zorgt in de koude wintermaanden. Maar nog steeds vinden mensen het leuk om een houtkachel in huis te hebben. Gewoon omdat het leuk eruit ziet en een bepaalde gezelligheid met zich meebrengt. Het is dan ook erg gezellig om lekker met z’n allen voor de houtkachel te zitten.

Sfeervolle houtkachel

Stapels brandhout

Zwarte kleine houtkachel

Houtkachel ideeën

Houtkachel in huis

Stapels brandhout
Met een houtkachel heb je natuurlijk brandhout nodig. En deze moeten ergens opgeslagen worden. Dat kan in een afgesloten kast, maar veel leuker is om stapels brandhout in het zicht te laten. Op een open plank, on een open kast of gewoon lekker op de grond. Sommige mensen gebruiken stapels brandhout zelfs als decoratie, ookal hebben ze helemaal geen houtkachel of open haard in huis.

Houtkachel in woonkamer

Houtkachel rookkanaal

Moderne houtkachel

Bron: Karwei.nl | Kimtimmerman.com | Bijzonderplekje.nl | Kachels.com | Blog.mocha.uk.co | Digsdigs.com | Fromhomeland.nl

2 Comments

  1. Pingback: Scandinavisch appartement met de mooiste vintage vondsten | HOMEASE

  2. Bedankt voor het delen van deze houtkachel inspiratie. Wij zijn ook op zoek naar een mooie haard die past bij ons interieur. Wij hebben ook veel aardetinten in ons interieur en geloven dat een houtkachel daardoor nog meer sfeer geeft.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate