10x Printer opbergen


Sommige spullen in huis wil je niet in het zicht hebben. Lelijke spullen die je het liefst achter deur en grendel kunt opbergen. De stofzuiger bijvoorbeeld of de wasmachine. En sommige mensen hebben dat zelfs met de televisie. Een ander lelijk apparaat die je ook voor iedereen wilt verbergen is de printer. Deze wil je alleen tevoorschijn halen als je het nodig hebt, en daarna wil zo snel mogelijk opbergen. Daarom hebben we tien leuke ideeën voor je op een rijtje gezet waarmee jij jouw lelijke printer kunt opbergen!

1. Uitschuifbare plank

Dit idee komt van Anne Sage. De blogger, ontwerper en auteur transformeerde de tweede slaapkamer in haar huis liefdevol in een prachtige werkkamer voor haar man Ivan, een VP op de marketingafdeling van een groot bedrijf. Alle oude meubels heeft ze vervangen door maatwerkoplossingen. Niet alleen is er rondom het raam een grote boekenkast gerealiseerd – ook het bureau is volledig op maat gemaakt. In zo’n mooi kantoor past natuurlijk geen lelijke printer. Daarom had Anne een speciale kast met uitschuifbare plank ontworpen onder het bureau, waar de printer opgeborgen kan worden. Perfect!

printer opbergen uitschuifbare plank

2. Printer tafel

Ben je op zoek naar een praktische plek voor de printer, maar je vindt het niet erg dat de printer in het zicht blijft? Dan kan je ook op zoek gaan naar een printer tafel. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Onderstaande printer tafel is bijvoorbeeld perfect voor een klein kantoortje. De printer kan je bovenop de tafel plaatsen, en het is ook voorzien van handige vakken voor het opbergen van bijvoorbeeld printpapier en cartridges. Vind je het niet fijn om een voorraad cartridges te hebben thuis? Dan zou je kunnen kiezen voor een maandelijks opzegbaar printplan. HP heeft bijvoorbeeld HP Instant Ink, waarbij je printer een seintje aan HP doorgeeft als je inkt bijna op is. De nieuwe cartridges worden vervolgens automatisch thuisbezorgd. Handig, toch?

printer opbergen tafel

3. Op het bureau

Als je een heel groot bureau hebt, dan zou je de printer ook op je bureau kunnen zetten. Hieronder zien jullie het mooie thuiskantoor van Holly Marder van Avenue Design Studio. Bij het grote raam, heeft ze over de hele breedte een op maat gemaakt bureau gemaakt, met ladeblokken en houten schragen als tafelpoten. Het bureau is drie tot vier meter breed – genoeg plek dus om daar ook de printer op te plaatsen. Dit ziet er toch ook super mooi uit?

printer opbergen op bureau

4. Op een trolley

Een trolley, een tafel met wieltjes aan de onderkant, kan je voor verschillende doeleinden gebruiken in huis. Veel mensen gebruiken het in de keuken als extra werktafel, sommigen gebruiken het als een minibar, en je kunt een trolley dus ook gebruiken voor het opbergen van de printer. Hieronder zien jullie het mooi ingericht kantoor van ontwerper Jeremiah Brent. Hij heeft gekozen voor een stijlvolle gouden trolley met witte wieltjes, waar de grote zwarte printer op geplaatst is. Nice!

printer opbergen op trolley

5. In de boekenkast

Het fijne van een boekenkast is dat je er ook niet alleen boeken in kunt doen, maar ook heel veel andere spullen. In dit stoere kantoor zijn twee vintage boekenkasten tegen de muur geplaatst, en daar voor het bureau. De boekenkast heeft zowel dichte ladekasten als open planken. De open planken zijn vooral gevuld met decoratieve spullen, zoals mooie boeken, plantjes, een oude platenspeler, en nog veel meer. Maar ook printer is in de boekenkast geplaatst. Op deze manier heb je de printer dus altijd bij de hand. Super praktisch!

printer opbergen boekenkast

6. Bureau met plank voor printer

Heb je geen plek voor een heel breed bureau dat ook plek biedt voor de printer? Er zijn tegenwoordig ook heel veel bureau’s verkrijgbaar met een speciaal vak of plank waar de printer in of op geplaatst kan worden. Onderstaand stoere bureau met de industriële hairpin poten is daar een mooi voorbeeld van. Onder het bureaublad vind je een extra plankje waar de printer op geplaatst kan worden. Ideaal!

Bureau met plank voor printer

7. Op een wandplank

Heb je een klein kantoortje of een kleine werkplek in huis? Dan is het een goed om gebruik te maken van de hoogte van de muren. Op die manier heb je geen extra vloerruimte nodig. Hang bijvoorbeeld wandplanken op boven je bureau. Ideaal voor het opbergen van boeken, mappen… en de printer!

printer opbergen wandplank

8. Printerbox

Vind je de printer echt heel lelijk, en zoek je naar een oplossing waarbij de printer echt achter deur en grendel verborgen kan worden? Dan is onderstaande oplossing wellicht leuk voor jou. Alicia van Thriftyandchic.com heeft haar printer in de woonkamer staan. Omdat ze de printer niet in het zicht wilt hebben, had ze een speciale printerbox ontworpen en gemaakt, waarmee ze de printer op een leuke manier kan opbergen. Het is een houten box met aan de voorzijde een grote klep, die je heel eenvoudig open en dicht kunt doen. Vind je het wat? Klik hier voor de handleiding.

printer opbergen box

9. In rieten mand

Ook dit idee vinden we super leuk bedacht door Brooke Giannetti. Brooke is een in Californië gevestigde binnenhuisarchitect, winkeleigenaar en blogger. En ze is een grote liefhebber van de landelijke klassieke interieurstijl. Voor het opbergen van de printer in haar mooie thuiskantoor, heeft ze een grote gevlochten rieten mand gebruikt. Door de mand op z’n zij te plaatsen, heb je dus ook een soort printerbox met een klep aan de voorzijde. Eenvoudig, maar wel super leuk!

printer opbergen in rieten mand

10. In een ladekast

Wij zijn dol op IKEA hacks. Deze IKEA hack hebben we gevonden bij Pbjstories.com. Pamela gebruikt de grote IKEA Hemnes ladekast als TV meubel in haar woonkamer. De grote onderste lade aan de linkerkant wordt gebruikt voor het opbergen van de printer. Ze heeft de ladefront aangepast naar een klepdeur. Op die manier kan ze de printer in de lade laten tijden het printen. Super leuk en creatief bedacht!

printer opbergen ladekast

Bekijk ook:
Zo geef je de wasmachine een leuk plekje in huis!
TV ophangen zonder zichtbare kabels

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate