5 methodes tot een industrieel interieur


Een interieur stijl die steeds populairder wordt is de industriële stijl. Geïnspireerd op de industriële pakhuizen en fabrieken uit New York, die verbouwd zijn tot stoere loft appartementen. Hoge plafonds, industriële grote ramen, stalen kozijnen, blootgestelde waterleidingen, bakstenen muren, noem maar op. Stoere details die steeds vaker een plekje in het interieur krijgen bij mensen thuis. Sommigen details zijn afhankelijk van de ruimte zoals het hoge plafond, maar veel dingen kan je ook gewoon toepassen in je interieur. Wij benoemen er vijf!

Industrieel interieur

Beton

Beton is een materiaal dat gelijk staat aan rauw en industrieel. Het ideale materiaal dus voor allerlei elementen in je interieur als je een industriële uitstraling wilt hebben. Een betonvloer bijvoorbeeld of betonnen muren. Maar ook kleinere meubels en accessoires kunnen heel goed van beton gemaakt worden. Stoere tafels met betonnen werkblad, vaas van beton, keukenblad van beton, noem maar op.

Hout

Wissel het beton af met hout om meer warmte te creëren. En hout kan naast het geven van warmte en gezelligheid juist ook heel stoer zijn. Denk aan muren die bekleed zijn met rustieke houten planken, houten meubels, houten vloer, etc.

Industrieel schuifdeur

Industrieel hout

Onbewerkt

Industrieel kenmerkt zich met nonchalante. Dit betekent dat er geen perfecte afwerking vereist is. Sterker nog, onbewerkte muren, vloeren en meubels horen thuis in een industrieel interieur. Let wel op dat je hierin niet overdrijft, waardoor je straks echt het gevoel hebt dat je in een fabriek woont die niet 100% af is.

Meubels en accessoires

Meubels en accessoires is de meest eenvoudige manier om je interieur een industriële uitstraling te geven. Grote houten of betonnen tafels, kasten van steigerhout, sloophout of metaal en stoere industrial lampen. Dit zijn de populairste meubels en accessoires.

Bakstenen muur

Naast betonnen muren kan je ook voor een bakstenen muur gaan. Bakstenen muren kunnen al bestaan in een huis, maar je kunt er ook zelf een laten metselen. Let hierbij wel goed op wat er nodig is hiervoor. Dit is vanwege het gewicht van de bakstenen nog niet zo gemakkelijk. Andere methodes voor een bakstenen muur zijn strips of behang.

Industriële meubels

Industriële meubels

Bakstenen muur industrieel

Bakstenen muur industrieel

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate