Betonlook in jouw woning


Steeds meer mensen willen speelse effecten in het interieur verwerken. Binnen en buiten wil je één laten worden en dan zijn er ook bepaalde materialen die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Maar wat ook mooi is, is dat je een soort betonlook in je woning kunt creëren.

We leggen je graag uit hoe dit werkt. Je hoeft alleen maar even lekker te gaan zitten en de tijd te nemen om onze tips door te nemen. Je kunt dan zelf beslissen wat je ermee gaat doen, maar je zal er vast en zeker veel uit kunnen halen. Inspiratie is altijd fijn, want daardoor krijg je zelf nog meer ideeën en zin om aan de slag te gaan!

Wat kun je met een betonlook?

Misschien heb je wel eens gehoord van betonstuc, dit noemen we ook wel Beton Ciré. Als je dit gebruikt dan kun jij zelf eenvoudig een betonlook in je interieur creëren. Het is vrijwel toepasbaar op iedere ondergrond en het wordt vaak toegepast op muren en vloeren. Het voordeel wat je hebt is dat het ook in meerdere kleuren verkrijgbaar is.

beton cire toilet

Beton Ciré bestaat uit cement, zand en gemalen kiezels. Er zit dan een speciale kunsthars in. Hierdoor is het erg flexibel en sterk, maar het is ook waterdicht en slijtvast. Als je hiermee aan het werk gaat dan moet je eerst zorgen dat de ondergrond geheel vlak is.

Oneffenheden en scheurtjes moeten dus verwijderd en gerepareerd worden. Dan moet je alles stofvrij maken en ook vetvrij. Vervolgens moet je goed op de gebruiksaanwijzing kijken hoe het gebruikt moet worden, dit hangt af van de ondergrond die je gaat gebruiken.

betonlook vloer woonkamer

Betonlook verf gebruiken

Sommige mensen hebben wel eens gehoord van betonlook verf of hebben het zelf al eens geprobeerd. Zoals de naam al doet vermoeden is het verf maar dan met een betonlook. Het is geschikt voor meerdere toepassingen en hierdoor kan iedereen zelf een stoere betonlook in de woning creëren.

Als je er ook over nadenkt om het te gebruiken, is het goed om te weten hoe het werkt. Om te beginnen moet je er dan eerst voor zorgen dat de ondergrond vlak is en deze moet ook vetvrij zijn. Dit wil dus zeggen dat je loszittende delen moet verwijderen, oneffenheden en scheurtjes moet wegwerken / repareren.

betonlook muren badkamer

Vervolgens breng je eerst een soort primer aan. Hierdoor wordt de zuigende werking van de ondergrond weggehaald. Maar dat is nog niet alles want het zorgt ook voor een betere hechting van de verf. Als dat klaar is dan laat je het drogen en dan kun jij de verf in twee lagen aanbrengen. Goed roeren en laten drogen is hierbij erg belangrijk!

De betonlook verf heeft een groot aantal voordelen. Het is vaak kant en klaar, het is geschikt voor oneindig veel toepassingen, je kunt het eenvoudig zelf aanbrengen, het is onderhoudsarm én hygiënisch. Maar het is ook duurzaam, gemaakt op waterbasis, zeer milieuvriendelijk en zo zijn er nog tal van voordelen te noemen waarom jij het ook eens kunt proberen.

Aan de slag in de badkamer

Beton Ciré in de badkamer gebruiken kan ook. Het is namelijk toepasbaar op vrijwel alle ondergronden. Als je houdt van een stoere industriële betonlook in je woonkamer dan kun je er voor kiezen, maar ook in de keuken wordt het steeds vaker gebruikt. De badkamer is een veel besproken onderwerp en dat leggen we je graag uit.

Beton Ciré is namelijk schimmelwerend. Dankzij de finish coating is het ook nog eens watervast, ideaal dus voor het gebruik in je badkamer. Je kunt het naadloos aanbrengen en je hebt geen last van naden en ook niet van voegen. Schoonmaken is hierdoor ook eenvoudig waardoor het in de badkamer ook goed toepasbaar is.

betonlook badkamer lichtgrijze beton cire muur en wastafelblad in badkamer met gouden kranen donkergrijze beton cire badkamer

Woning opknappen?
Als je er aan denkt om je woning hier en daar wat op te knappen, dan kan een betonlook ook het een en ander doen. Daarbij kun je dus denken aan de betonlook verf of andere opties. Het gaat er dan wel even om dat je goed voor jezelf op een rijtje hebt wat je wil doen:

  • Wil je alles zelf doen en heb je daar ook de tijd voor? Of wil je alles uitbesteden en dan alleen de wensen aangeven en het zo laten realiseren?
  • Wat wil je precies doen? Vloeren, muren, keuken, woonkamer, badkamer, toilet? Er is erg veel mogelijk maar het is goed om na te gaan wat je wil. Wil je alles dan in één keer aanpassen of af en toe iets?
  • Wat is het budget wat jij te besteden hebt bij de uitvoering van de wensen? Dit kan ook mede bepalen of jij zelf het een en ander gaat doen of dat je alles uit kunt en wilt besteden.
  • Ga goed na welke kleurtinten er mogelijk zijn qua betonlook. Je kunt er namelijk echt alle kanten mee op, dus laat je goed informeren en laat je ook inspireren! Hierdoor kun jij zelf een goede kleur kiezen die bij jouw woning past.

betonlook vloer in stoere houten keuken

Een paar dingen waar je dus alvast goed over na kunt denken. Misschien ben je wel net verhuisd of ga je een bepaalde kamer in je woning opknappen. Altijd leuk om bovenstaande tips en ideeën er dan in mee te nemen. Er zit vast en zeker wat voor je bij waar je mee uit de voeten kunt.

Daarnaast is het leuk om je woning te moderniseren en te zorgen dat het voldoet aan je eigen wensen. Gelukkig heb je alle tijd om na te gaan wat er kan en als je online gaat kijken dan zie je genoeg leuke dingen waar je van gaat genieten. Bedenk je dan maar eens wat je graag in jouw woning terug wil zien en waar.

betonlook trap

Door er goed over na te denken kun jij wat moois creëren in je eigen woning en er dagelijks weer van genieten. Het is een moment waar je naar uit gaat kijken, maar het is ook een mooie zoektocht om het te realiseren, begin daarom snel met de oriëntatie.

Bekijk ook:
Betonlook verven
Betonstuc
Badkamer met betonstuc

1 Comment

  1. Pingback: Limewash verf - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate