Betonstuc


Betonstuc op vloeren en wanden zijn super populair. Naadloze afwerkingen die elke ruimte in huis een stoere en strakke uitstraling geven. Het wordt vaak toegepast in natte ruimtes zoals de badkamer en toilet, maar je ziet het ook regelmatig in andere ruimtes in huis. Op de vloer en wanden in de woonkamer bijvoorbeeld of aan de keuken achterwand. Je zou het zelfs op een trap of meubels kunnen toepassen. Wil je ook betonstuc in jouw huis? Lees dan eerst dit artikel. We leggen uit wat het verschil is tussen betonstuc, béton ciré en tadelakt. Een vraag die velen bezighoudt. Daarnaast laten we de mooiste inspiratie voorbeelden zien.

Betonstuc

Verschil tussen betonstuc, béton ciré en tadelakt

Betonstuc is eigenlijk een ander woord voor béton ciré. Het is een gewreven afwerking met typerende zichtbare vegen. Het komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar het wordt nu wereldwijd toegepast. Het materiaal wordt meestal samengesteld uit kalk, cement/beton en hars. Dit is afhankelijk van het merk. De twee meest populaire merken op dit moment zijn VERBAU-betonstuc en Beal Mortex.

Betonstuc

Betonstuc

Betonstuc

Betonstuc

Betonstuc

Betonstuc

Betonstuc

Betonstuc

De uitstraling van betonstuc is vergelijkbaar met tadelakt. Tadelakt is een volledig natuurlijk pleistermateriaal, dat afkomst is uit Marokko. Je ziet het bijvoorbeeld vaak aan de wanden en op de vloeren in Marokkaanse badhuizen. Het pleistermateriaal wordt na het aanbrengen op de muur, op traditionele wijze gepolijst met een speciale polijststeen. Daarna wordt het ingewreven met olijfolie-zeep. Dit verklaart ook de naam tadelakt, wat ‘inwrijven’ betekent. Vergelijken met betonstuc, is het aanbrengen van tadelakt een stuk arbeidsintensiever en hierdoor vaak ook duurder. De voornaamste reden waarom mensen de voorkeur geven aan Tadelakt, is de meer natuurlijkere uitstraling.

Betonstuc en tadelakt zijn beiden waterbestendig. Daarom is het geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Zowel betonstuc als tadelakt is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Grijs is het meest populair, maar ook andere kleuren kunnen erg mooi zijn, zoals wit, zwart en beige.

Stoer en natuurlijk

Wat erg bijzonder is van betonstuc en tadelakt is dat het stoer en industrieel kan zijn, maar tegelijkertijd ook natuurlijk. Daarom past het zowel mooi in een modern en industrieel interieur als een landelijk interieur. Wat dat betreft zou je deze mooie wandafwerkingen kunnen vergelijken met stalen kozijnen en deuren. Als je van de Ibiza bohemien en hammam stijl houdt, dan is betonstuc en tadelakt ook een heel goed idee.

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Navigate