Bohemian balkon inspiratie


De bohemian stijl is erg populair in de interieur inrichting. Niet alleen in huis, maar ook in buitenruimtes zoals de tuin of het balkon. De hippie stijl kenmerkt zich vrolijke kleuren, leuke patronen. Hiernaast zijn er meubels en accessoires die heel goed passen in de bohemian stijl. Wij benoemen er vijf die je kunt gebruiken voor het inrichten en decoreren van jouw bohemian balkon.

Bohemian balkon inspiratie

Loungebank

Iets wat niet mag ontbreken, eigenlijk voor welk balkon dan ook, is een comfortabele loungebank waar je op kunt zitten. Voor elk formaat balkon is wel een loungebank te vinden. Of je nou een super klein balkon hebt of een groot en breed terras balkon. Je zou het desnoods zelf kunnen maken met bijvoorbeeld steigerhout of houten paletten.

Bohemian balkon inspiratie

Hangmat

De bohemian hippie stijl staat voor een zorgeloze relaxte sfeer. Daarom is de hangmat een perfecte toevoeging voor een bohemian balkon. Je kunt er lekker een boek in lezen of gewoon een dutje doen!

Bohemian balkon inspiratie

Kleurrijke kussens

Zoals gezegd kenmerkt de bohemian stijl zich met veel mooie kleuren. Roze, oranje, geel, groen, paars, noem maar op… Er zijn verschillende ideeen om die kleuren toe te voegen aan je bohemian balkon. Een van de meest voor de hand liggende manier is middels kleurrijke kussens. Plaats deze op de vloer of op je loungebank voor meer zitcomfort.

Bohemian balkon inspiratie

Bohemian balkon inspiratie

Bohemian vloerkleed

Een ander idee om meer kleur toe te voegen aan je bohemian balkon is middels een vloerkleed. Een mooi Perzische of Marokkaanse vloerkleed zorgt er bovendien voor dat je balkon meer een woonkamer gevoel krijgt. Doen dus!

Verlichting

Met verlichting op je balkon zorg je ervoor dat je tot laat in de avond kunt chillen. Ga voor leuke kleurrijke lantaarns of sierlijke Marokkaanse lampen. Wat ook een leuk idee is voor de bohemian stijl, is de slingerverlichting!

Bohemian balkon inspiratie

Bohemian balkon inspiratie

Bohemian balkon inspiratie

Bohemian balkon inspiratie

Low budget

Het inrichten van een leuk balkon hoeft niet veel te kosten. Sterker nog, het is juist ook een hele leuke uitdaging om met een laag budget een balkon in te richten. Je hebt geen duizenden of soms niet eens honderden euro’s nodig. Soms heb je aan een paar tientjes meer dan genoeg.

Dit balkon is daar een heel mooi voorbeeld van. Met een kleurrijke doek op vloer, een mix van verschillende kleurrijke sierkussens en zitkussens en verschillende groene planten en cactussen, is het een gezellige bohemian balkon geworden, waar je lekker kunt loungen.

Low budget bohemian balkon

Bron: Apartmenttherapy.com | Elledecoration.se | Mamaglossy.nl | Thedesignfiles.net

1 Comment

  1. Wat leuk zeg die bohemien stijl! ik hou er echt van 🙂 ben mijn balkon aan het opknappen heb er al een mooie balkonvloer in liggen. Moet verder de boel nog inrichten maar dat gaat nu wel goed komen 🙂

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate