Comfortabele loungesets met strakke designs


Het is al enige tijd een trend om de inrichting van de woning door te trekken naar de tuin. Dat betekent dat het Nederlandse tuinbeeld er de laatste jaren een stuk strakker op is geworden. Deze tendens komt vooral tot uiting in de loungeset ontwerpen die vandaag de dag populair zijn. Deze sets zijn door hun strakke, gedetailleerde afwerking bijna niet te onderscheiden van meubilair voor binnen. Lees er hier alles over.

Comfortabele loungesets met strakke designs

Het is tegenwoordig een belangrijke eis voor loungesets: moderne, strakke designs. Tuinbezitters met deze smaak kunnen zich gelukkig prijzen met een enorm aanbod loungesets met strak afgewerkte designs. Het kleurenpalet bestaat vooral uit rustige, egale kleuren als wit, zwart en meerdere tinten grijs. Daarnaast zijn er ook loungesets verkrijgbaar met in de bekleding het bekende chesterfield motief. Dit levert misschien een minder moderne uitstraling op, maar wel een set die je al heel gauw eerder binnen verwacht dan buiten.

Comfortabele loungesets met strakke designs

Comfortabele loungesets met strakke designs

Weersbestendige materialen
Hoewel de tegenwoordig populaire tuinmeubels in alles lijken op woonkamermeubilair, is er een wezenlijk verschil: de tuinmeubelen zijn bestand tegen weersinvloeden. Door gebruik van onderhoudsvriendelijk en slijtvast materiaal kun je de meubelen zonder problemen het hele jaar door in je tuin laten staan. Vooral van materialen als teakhout, sunbrella en quick dry foam wordt dankbaar gebruik gemaakt.

Teakhout beschikt over veel olie, dat dient als een natuurlijke beschermlaag, waardoor het hout weinig tot geen onderhoud behoeft. Sunbrella is een stof die ook veel wordt gebruikt voor het interieur in de bootindustrie, aangezien het waterafstotend is. Deze stof is dus ook prima geschikt voor loungesets, die zo nu en dan een bui te verduren krijgen. Als vulling voor de kussens is quick dry foam een geliefd materiaal. Dit materiaal houdt geen water vast: het loopt er direct doorheen, waardoor de kussens na een regenbui snel weer klaar voor gebruik zijn. Quick dry foam zorgt daarnaast voor hele stevige kussens, die altijd terug in model veren. Loungesets met quick dry foam zijn dus niet alleen weersbestendig, maar ook heel comfortabel.

1 Comment

  1. Gelukkig zijn ze bestand tegen weersinvloeden. Dat heb je wel nodig in Nederland. Is het niet mogelijk om de zon erbij te kopen? 😉

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate