Creëer een mediterrane oase in je eigen achtertuin


Is het de hoogste tijd om de tuin bij jou aan huis een keer goed aan te pakken? Misschien spreekt de huidige stijl van de tuin je niet zo aan of je zoekt naar die ene ultieme finishing touch en zorgt maar al te graag voor de nodige sfeer. In dat geval kun je overwegen om een mediterrane oase in je tuin neer te zetten. Dit zorgt vanaf het eerste moment namelijk voor enorm veel sfeer. Kom je op dit moment graag te weten hoe je dat het beste aan kunt pakken? We zetten in dit blog een paar handige tips voor je op een rijtje.

Maak gebruik van bloemen in felle kleuren voor een zomers gevoel

Ben je wel eens een keer op vakantie geweest in Zuid-Frankrijk en Italië? Dan weet je vast en zeker dat het landschap wordt gesierd door kleurrijke en vrolijke planten. Dit kun je ook erg goed bij jou in de tuin terug laten komen. Er zijn namelijk tal van bloemensoorten die het ook in ons eigen land bijzonder goed doen, in combinatie met de juiste meststoffen. Bepaal van tevoren dus altijd even wat voor soort kleurenpalet je graag terug wilt laten komen en stem daar je inkopen op af. Zo weet je zeker dat je de plank niet zo snel mis gaat slaan.

kleurrijke bloemen tuin

Heb je ook al een keer nagedacht over het kopen van een tuinset van rotan?

De tuin is het hele jaar door de perfecte plek om even te relaxen. Terwijl je even gaat zitten in je tuinset, prikkelen de zintuigen van de gekleurde bloemen je zintuigen. Maar beschik je op dit moment eigenlijk al over een goede tuinset? Zo niet, is het de hoogste tijd om daar een keer verandering in aan te brengen. Een set van rotan zorgt er meteen voor dat je tuin een vrolijk en zomers tintje krijgt.

mediterrane achtertuin slingerverlichting

Maak de sfeer extra gezellig door middel van lampjes en kaarsjes in de avond

Ontvang je in de avond maar al te graag vrienden en familie in de tuin om lekker te borrelen en te eten? Dan doe je er natuurlijk maar al te graag alles aan om ook voor een leuke sfeer te zorgen in de avond. Investeer in dat geval in accessoires zoals lampjes en kaarsen. Hierdoor heb in een mum van tijd die ene leuke mediterrane sfeer nagebootst. Laat het shoppen, samen met potgrond bij Welkoop, dus maar snel beginnen!

Bekijk ook:
22x Ibiza tuin ideeën – Creëer de perfecte bohemian sfeer in je eigen tuin
85x Tuin ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate