Eames stoel


Een van de meest iconische stoelen in de meubelgeschiedenis, de Eames stoel ofwel de Eames Side Shell, komt uit de ontwerpkoker van Ray en Charles Eames. De populaire ‘plastic’ stoel kent zijn oorsprong in mid 1900 en kent sindsdien verschillende iteraties op het ontwerp. De Eames stoel is internationaal erkend en komt veelvuldig voor in reportages van toonaangevende magazines. Het is een stoel die iedere ruimte een vleugje design meegeeft.

Eames stoel varianten

Door het succes van de stoel zijn er meerdere varianten ontworpen die allen dezelfde designkenmerken hebben maar toch van elkaar verschillen. Ieder model heeft zijn eigen kenmerk. De stoel is met of zonder leuning en met verschillende onderstellen verkrijgbaar.

De stoelen met leuning zijn te herkennen aan de afkortingen DAR, DAL, DAX en DAW. Ben je op zoek naar een Eames stoel zonder leuning? Zoek dan op de producttypen DSR, DSX en DSW.

Zoektocht naar vintage Eames stoelen

Succes kent zijn keerzijde. De stoelen worden inmiddels veelvuldig gekopieerd. Het uiterlijk mag dan wel hetzelfde zijn, er zit wel degelijk verschil in de gebruikte materialen. Om een echte Eames stoel te bemachtigen moet je wel bereid zijn om je portemonnee te trekken. Echte Eames stoelen zijn niet goedkoop. Met een goede speurneus, geduld en wat geluk kan het mogelijk zijn om een vintage Eames stoel op de kop te tikken.

Eames stoel in je interieur

Hier vind je enkele inspiratie voorbeelden van het gebruik van Eames stoelen in het interieur.

Eames stoel Eames stoel Eames stoel Eames stoel Eames stoel

1 Comment

  1. Pingback: Stoel bij bank | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate