Een huisje in de kinderkamer


Een kinderkamer inrichten is een van de leukste interieur uitdagingen die er zijn want je kunt in de kamer van de kids vaak de meest gekke en bijzondere dingen doen. Kinderen houden van vrolijke kleuren, gekke vormen, opvallende prints, dieren, speelgoed en elementen waar ze vrolijk van worden. Een huisje in de kinderkamer is daar een goed voorbeeld van. Zo’n stoere houten huisje kan gebruikt worden om in te spelen maar ook om in te slapen. Kijk je mee naar deze leuke kinderkamers met huisjes?

Huisje-in-kinderkamer-1

Een huisje in de kinderkamer om in te spelen

Een huisje kan gebruikt worden als slaapplek of speelplek in verschillende vormen en maten. Bijvoorbeeld in de vorm van een frame waarbij alleen de constructie van het huisje zichtbaar is of in de vorm van een gesloten huisje gemaakt van planken en platen. Een open huisje is een mooie speelplek waarin ze doeken kunnen ophangen, slingers maar ook lampjes om zo een eigen hut te bouwen en aan te kleden. Gesloten huisjes vormen een knus en verborgen plekje voor kinderen waar ze lekker in hun eentje een boekje kunnen lezen of zich even terugtrekken van broertjes en zusjes.

Een bedhuisje om in te slapen

Als een huisje is om in te slapen dan noemen we het een bedhuisje en dan zijn er ook veel leuke opties qua vormen en ontwerp. Bijvoorbeeld een open bed met een ombouw van een open huisje, een gesloten huisje rondom het bed of een combinatie met een gedeelte dat gesloten is en een open gedeelte. Op deze manier kun je variëren tussen knusse hoekjes en praktische open stukken in het bedhuisje.

Maak het huisje zelf!

Vanwege de eenvoudige vorm kun je zo’n leuk huisje in de kinderkamer heel gemakkelijk zelf maken. Werk het huisje af met een blanke lak, een leuke kleur verf, een bijzonder behang of een opvallende print en de kinderkamer heeft er iets moois en nieuws bij dat helemaal zelf gemaakt is!

Huisje-in-kinderkamer-9 Huisje-in-kinderkamer-10 Huisje-in-kinderkamer-12

Een huisje in de kinderkamer

Een huisje in de kinderkamer

Een huisje in de kinderkamer

Een huisje in de kinderkamer

Een huisje in de kinderkamer

Een huisje in de kinderkamer

Een huisje in de kinderkamer

Bron: Smalldesignideas.com | Designloversblog.com | Petitandsmall.com | Projetohestia.com | Designmag.fr | Littlegatherer.com | Leolepirate.com | Pauletpaula.com | Frenchyfancy.com

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate