Een lagere energierekening realiseren doe je zo


Zo zorg je voor een lagere energierekening

Wil jij graag een lagere energierekening? Dat begrijpen wij maar al te goed. Zeker als je telkens weer van een hoge energierekening schrikt. Gelukkig kun je zelf verschillende dingen doen om te zorgen voor een lagere energierekening. Zo is vloerisolatie een uitstekende optie. Wij vertellen je welke mogelijkheden er zoal zijn om te zorgen voor een lagere energierekening. Lees snel verder voor meer informatie.

Kies voor dakisolatie

Zet een isolatiebedrijf in om je dak te isoleren. Je kunt hier namelijk flink mee besparen op je energierekening. Het is algemeen bekend wat warme lucht naar boven stijgt. Via je dak kan deze lucht echter weer ontsnappen. Dit is niet meer het geval als je kiest voor dakisolatie. Zo heb je in de winter niet meer te maken met tocht. En als je vaak boven op zolder werkt, is het isoleren van je dak tevens aan te raden. Als het warmer is, zal de ruimte toch koeler aanvoelen dankzij de dakisolatie. Zo kun je op een fijne manier je werk doen.

lagere energierekening dakisolatie

Laat de bodem isoleren

Ook bodemisolatie is aan te raden als je wilt besparen op je energierekening. Bodem isolatie houdt ook wel in dat er isolerend materiaal wordt geplaatst op de bodem van de kruipruimte. Hierdoor zal je aardig wat op je energiekosten besparen, maar dit is wel minder dan wanneer je ook voor vloerisolatie kiest. Vaak wordt er voor bodemisolatie gekozen als vloeren niet geïsoleerd kunnen worden.

lagere energierekening vloerisolatie

Ga voor vloerisolatie

Vloerisolatie is misschien wel de beste manier om te besparen op stookkosten. Bij het isoleren van de vloer wordt de vloer geheel voorzien van isolerende materialen. Hierdoor stijgt de temperatuur van je vloer, waardoor je in de winter niet snel meer koude voeten zal krijgen. Je hoeft ook minder snel de verwarming aan te zetten.

Laat vloerverwarming plaatsen

Naast het isoleren van je vloer kun je ook nog kiezen voor vloerverwarming. Dit is ideaal in de winter, want je kunt dan gewoon op blote voeten in huis lopen. Bij vloerverwarming wordt de vloer via buizen verwarmd die onder de vloer door stromen. De cv-ketel of warmtepomp pompt het water door de buizen, waarna het hele vloeroppervlak verwarmd wordt.

lagere energierekening vloerverwarming

Spouwmuurisolatie

Ook spouwmuurisolatie is een manier om meer te besparen op je energierekening. Hierdoor kun je de warmte beter binnen huis houden. Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw opgevuld met isolerende materialen, zoals bijvoorbeeld bolletjes of glaswolvlokken.

lage energierekening spouwmuur isolatie

Ook een lagere energierekening? Ga meteen aan de slag met bovenstaande tips!

Bekijk ook:
10x Woningisolatie tips
Duurzaam wonen in drie maanden

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate