Een muurtje achter het bed


De slaapkamer is een ruimte om tot rust te komen. Dit kan in een heerlijk bed maar wanneer het erg rommelig in de slaapkamer is, kom je niet optimaal tot rust. Je ziet telkens die kleren liggen die je eigenlijk had moeten opruimen en als je de volgende ochtend wakker wordt, zie je ze weer. Daarom is het van belang om voor slimme oplossingen te kiezen als het om het slaapkamer interieur gaat.

Het muurtje achter het bed

Een handige oplossing om meer opbergruimte te creëren zonder dat je er vanuit het bed naar kijkt, is achter een muurtje achter het bed. Dit is de ideale ruimte om bijvoorbeeld een kledingkast te maken. Op deze manier lijkt de slaapkamer netjes en opgeruimd, terwijl de echte rommel zich achter een muurtje bevindt.

Muurtje-achter-bed-1

Ruimte voor een inloopkast

Achter zo’n handig muurtje kan een kledingkast geplaatst worden of bijvoorbeeld ingebouwde inloopkast. Het is de ideale manier om vanuit bed direct de kast in te lopen en aan te kleden. De inloopkast kan aan de achterzijde gerealiseerd worden of aan beide zijdes wanneer het muurtje achter het bed tot aan het plafond komt. Muurtje-achter-bed-2

En-suite badkamer

Is er voldoende ruimte om een muurtje te plaatsen en een badkamer? Dan kan de ultieme en-suite slaapkamer ingericht worden. Je stapt uit bed en loopt zo de badkamer in zonder door de hal of andere deuren te moeten gaan. Ideaal wanneer je kinderen hebt, op deze manier heeft iedereen zijn eigen badkamer. Een muurtje dat achter het bed geplaatst wordt kan dus velen functies hebben. Van inloopkast, tot badkamer of scheidingswand.

Een wand wordt overigens een object wanneer het niet helemaal tot aan het plafond loopt. Dan ervaar je een wand als een element in de ruimte.Een wand die een ruimte nog ruimtelijker kan maken.

Muurtje-achter-bed-4

Muurtje-achter-bed-5

Laag muurtje

Hierboven worden de muren achter bed het voornamelijk gebruikt als hoge scheidingswand tussen het slaapgedeelte in de slaapkamer en de inloopkast of badkamer. Naast zo’n scheidingswand zou je ook een laag muurtje kunnen bouwen tegen de vaste muur. Op die manier creëer je niet alleen een mooie vorm van hoofdeind voor je bed, maar heb je ook meteen super leuk en origineel plekje voor het plaatsen van verschillende spullen. Je kunt er bijvoorbeeld een nachtlampje op kwijt, boeken, vaasjes, schilderijen, posters, noem maar op.

Laag muurtje achter het bed

Laag muurtje achter het bed

Laag muurtje achter het bed

Laag muurtje achter het bed

Laag muurtje achter het bed

Laag muurtje achter het bed

Laag muurtje achter het bed

Laag muurtje achter het bed

Bron: Casahaus.net | Architizer.com | Pinterest.com | Blogspot.com | Eenigwonen.nl

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate