10x Eenvoudige ideeën voor een mooi interieur


Een mooi interieur hoeft niet altijd heel veel te kosten. Ook met een laag budget kan je heel veel bereiken. Wil jij ook weten hoe je jouw interieur leuker kunt maken, zonder dat je teveel geld hoeft uit te geven? Bekijk onze tips met eenvoudige ideeën voor het creëren van een mooi interieur. Succes!

1. Een nieuwe muurkleur

Bij het inrichten van je huis, begin je vaak met het uitzoeken van de muur kleur. De muren vormen een belangrijk onderdeel van de fundering van een kamer, die een hele grote impact heeft op de sfeer en uitstraling van je interieur. Daarom is het belangrijk om de juiste muurkleur te kiezen. Een ruimte die bijvoorbeeld voorheen groene muren heeft, zal er heel anders uitzien met witte muren. Het goede nieuws? Een nieuwe muurkleur hoeft niet duur te zijn. Vaak ben je minder dan €200 kwijt voor dit project. En wat natuurlijk heel fijn is, is dat je kunt besparen op arbeidskosten, door zelf de muren in je huis te verven.

eenvoudige ideeen mooi interieur muurkleur

2. Andere deur

Deuren kunnen ook heel veel doen in een interieur. Je hoeft natuurlijk niet alle binnendeuren in huis te vervangen, maar het kan wel een goed idee zijn om dat wel te doen in bepaalde kamers. Zo kiezen heel veel mensen ervoor om de deur tussen de hal en de keuken te vervangen door een andere deur. Stalen deuren met glas zijn helemaal hot, maar zijn ook niet goedkoop. Er zijn echter ook houten deuren met een staal look verkrijgbaar, voor minder dan 400 euro. En ‘normale’ paneeldeuren kunnen ook heel mooi zijn.

3. Deuren verven

Wil je liever je huidige binnendeuren behouden, dan zou je ook kunnen overwegen om de deuren te verven. Net als de muren, kan een ander kleurtje voor de deur ook voor heel leuk en verrassend effect zorgen in je interieur. Tip is om ook de deurposten mee te nemen, waardoor het geheel een luxere en meer hoogwaardige uitstraling krijgt. En om het helemaal af te maken, kan je de deurklinken ook vervangen. Je zult versteld staan wat voor enorme impact een nieuwe deurklink op de overall look en feel van je deur heeft.

eenvoudige ideeen mooi interieur deurklinken

4. Een vloerkleed

Tenzij je tapijt hebt in huis, maar als je een harde vloer hebt, zoals een gietvloer, laminaat, houten vloer, tegels of een PVC vloer, dan is een vloerkleed altijd een goed idee. Met een vloerkleed voeg je extra textuur toe aan een ruimte, wat ervoor zorgt dat het er knusser en warmer aanvoelt. Daarnaast hebben vloerkleden ook andere praktische voordelen. Het voelt natuurlijk ook lekker warm en zacht onder je blote voeten, het heeft een geluiddempende en isolerende werking, en met een vloerkleed kan je bijvoorbeeld ook de meubels in de zithoek van je woonkamer met elkaar verbinden.

eenvoudige ideeen mooi interieur vloerkleed

5. Meerdere lampen

Iets wat nog te vaak wordt onderschat is goede verlichting. Goede verlichting kan je interieur maken, terwijl slechte verlichting je interieur ook zéker kan breken. In plaats van te kiezen voor één soort verlichting, is het aan te raden om verschillende soorten verlichting met elkaar te combineren. Vrijwel elke kamer in huis wordt op verschillende manieren gebruikt, waardoor je ook verschillende soorten verlichting nodig hebt. In de woonkamer wil je niet alleen het ‘grote’ licht aan kunnen zetten, maar als je in de avond gezellig op de bank zit, wil je liever sfeerverlichting hebben. De kans is groot dat je al algemene verlichting hebt, bijvoorbeeld in de vorm van plafondlampen, spotjes of hanglampen. Door ook hanglampen en tafellampen toe te voegen aan bepaalde hoeken, kan er een hele andere sfeer ontstaan.

eenvoudige ideeen mooi interieur lampen

6. Meubels upgraden

Ben je uitgekeken op bepaalde meubels in je interieur – in plaats van meteen nieuwe meubels te kopen, zijn er ook manieren om je meubels leuker te maken. Je kunt het bijvoorbeeld in een andere kleur verven, je kunt een ander werkblad op een kast zetten, of je kunt ook de deurgrepen vervangen door totaal andere deurgrepen in een ander materiaal en/of kleur. Zo ziet je boekenkast, kledingkast, TV meubel of dressoir er heel anders uit, zonder dat je er heel veel geld voor hoeft uit te geven.

7. Styling

Je hebt je woonkamer of slaapkamer helemaal ingericht, met een nieuwe bank, een nieuw bed met een mooi hoofdbord, een groot vloerkleed, een strakke TV meubel, noem maar op. Maar je hebt het gevoel dat het allemaal tóch net niet is wat je ervan had gehoopt. De kans is groot dat het komt door het ontbreken van de juiste styling in je interieur. Met de leuke styling maak je een interieur pas echt af. Dit hoeft niet te betekenen dat je mega veel spullen hoeft te kopen. Vaak kunnen enkele items al een enorm impact hebben.

8. Gebruik lijsten voor je posters en prints

Posters en prints zijn super leuk voor aan de muur. Hoewel je een poster aan aan de muur kunt plakken, bijvoorbeeld met washi tape, kan het een goed idee zijn om de posters en prints in te lijsten. Met lijsten til je het naar een hoger niveau, waardoor ze meer kunst worden in plaats van ‘normale’ decoratie. Ben je bang voor blijvende gaten in je strak gestuukte muur? Je kunt lijsten ook ophangen zonder boren.

eenvoudige ideeen mooi interieur inlijsten

9. TV ophangen

Hoewel er ook mensen zijn die helemaal geen TV hebben, is de kans nog steeds groot dat jij er wel één hebt in de slaapkamer of in ieder geval de woonkamer. Heb je de TV op een TV meubel staan? Heb je er weleens over nagedacht om de TV aan de muur te hangen? Een TV ophangen aan de muur zonder zichtbare kabels ziet er niet alleen super strak en luxueus uit, je creëert daarmee ook vrije ruimte op je TV meubel, die je weer kunt gebruiken om andere mooie woonaccessoires op te plaatsen.

eenvoudige ideeen mooi interieur tv aan de muur

10. Houd het netjes

De één vind het niet erg dat het een beetje rommelig is, terwijl de ander er mega aan irriteert. Wat voor soort iemand jij ook bent, het kan nooit kwaad om je huis netjes te houden. Rommel zorgt er niet alleen voor dat je spullen niet snel kunt terugvinden, het kan ook impact hebben op hoe jij je op een dag voelt. Zorg er daarom voor dat je goede opbergruimte in huis hebt. Niet alleen in de vorm van kasten, maar je kunt ook denken aan organizers voor kaarten en/of brieven, opbergboxen voor het opbergen van speelgoed, opbergmanden kussens, schalen voor sieraden, noem maar op.

Bekijk ook:

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate