Gietvloer laten leggen? Hier moet je rekening mee houden


Gietvloeren zijn de laatste jaren erg populair. Dat is ook niet zo gek, aangezien het veel voordelen heeft. Om te beginnen heeft een gietvloer een tijdloze moderne uitstraling. Omdat de vloer helemaal naadloos en egaal is, kun je het daarnaast eenvoudig schoonmaken. Gewoon met een stofzuiger of een doekje. Tot slot is de vloer ontzettend sterk, kras- en slijtvast en vloeistofdicht. Het is dus een duurzame keuze! Ben jij van plan om binnenkort een gietvloer te laten leggen? Dan moet je rekening houden met de 5 onderstaande punten.

  1. Meubels moeten tijdelijk opgeslagen worden

Het leggen van een gietvloer kan bijna twee weken in beslag nemen. Dat betekent dat alle meubels deze periode een andere plek moeten krijgen. Het handigste is om ze tijdelijk op te slaan in een opslagruimte. Huur bijvoorbeeld een opslag van Kubox in Den Haag of een andere stad in jouw omgeving. Dit bedrijf heeft ook een handige thuisbezorgd service. De lege opslagbox wordt dan naar jouw woning gebracht, waar je het op je gemak kunt inladen. Daarna halen ze de box op en brengen ze het naar de opslaglocatie. Zodra jij de meubels weer nodig hebt, komen ze de opslagbox gewoon weer bij je bezorgen. Hiermee bespaar je veel tijd en gedoe!

  1. De ondergrond moet geschikt zijn

In principe kan een gietvloer op elke stevige ondergrond gelegd worden. Zelfs over een bestaande tegelvloer of houten vloer. Per materiaal kunnen de voorbereidingen wel verschillen. We raden aan om de ondergrond eerst te laten controleren door een professional. Dan weet je precies wat je kunt verwachten.

Gietvloer ondergrond

  1. Het vochtpercentage en de temperatuur moet juist zijn

De ideale omstandigheden om een gietvloer te laten leggen zijn als volgt: een temperatuur van minimaal 15 graden en een vochtpercentage van maximaal 4 procent in de ondergrond.

gietvloer in badkamer

  1. Je moet de ruimte goed ventileren en verwarmen

Nadat de gietvloer is aangelegd in je woning, zal het moeten uitharden. Het is belangrijk om tijdens dit proces de ruimte goed te ventileren én te verwarmen. Zo krijg je sneller een goed resultaat.

betonlook gietvloer

  1. De gietvloer moet 3 tot 5 dagen drogen

Het drogen van een gietvloer zal gemiddeld tussen de 3 en 5 dagen duren. Vooral als je middenin een verbouwing zit, moet je hier extra rekening mee houden. Noteer de ‘droog dagen’ in jouw planning of verwerk het in een stappenplan voor een verbouwing. Zorg ervoor dat er niemand overheen loopt en dat er niet te vroeg meubels bovenop gezet worden.

grijze gietvloer keuken

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Bekijk ook:
Terrazzo vloer
Gietvloer
10x Betonvloer in huis

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate