Het tweede leven van een Tolix stoel


Je kent hem waarschijnlijk wel, de Tolix stoel, ook wel de Tolix Café Chair genoemd. Het Franse Tolix maakt al sinds de jaren ’30 terrasstoelen naar het bekende ontwerp van Xavier Pauchard. De stoel is uitgegroeid tot een icoon dat nagenoeg dezelfde status heeft verworven als de Eames stoelen.

Deze mythische stoel, gemaakt van plaatwerk, is ontzettend licht en toch zeer stevig maar vooral vrij goedkoop in aanschaf. Juist om die redenen werd de stoel en de kruk vanaf de jaren 50 enorm populair in de industrie en horeca. Door de stoere industriële uitstraling past deze stoel in elk interieur. De stoelen zijn gemaakt van metaal waardoor er sprake is van een lange levensduur. Zo lang, dat veel oude Tolix stoelen een nieuwe bestemming krijgen.

Verschillende Tolix modellen

De Tolix kent verschillende modellen (roestvrij, robuust en stapelbaar en met of zonder houten zitje) en winnen de afgelopen jaren enorm aan terrein. Doordat de Tolix al zo lang in productie is zijn er veel vintage Tolix stoelen in omloop die hun weg vinden naar een fraai interieur voor een tweede leven.

Hiermee breng je niet alleen een stukje design in je interieur, je adopteert ook direct het unieke karakter.

Het tweede leven van een Tolix stoel

Het tweede leven van een Tolix stoel Het tweede leven van een Tolix stoel Het tweede leven van een Tolix stoel Het tweede leven van een Tolix stoel

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate