12x Houten kerstboom


Het is weer tijd voor de kerstboom! Tijdens de meest gezellige periode van het jaar mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Ga je dit jaar voor een echte boom of haal jij je neppe kerstboom weer uit de kast? Het grote voordeel van een neppe kerstboom is dat je geen gedoe hebt met vallende naalden. Daarnaast kan je het ook hergebruiken. Kunstbomen heb je bovendien in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. De houten kerstboom is de laatste paar jaren bijvoorbeeld super populair. Steeds meer mensen kiezen voor een houten kerstboom. Niet alleen vanwege het ontbreken van de naalden, maar vooral ook omdat een houten kerstboom er gewoon super leuk uitziet. Daarom hebben we de leukste houten kerstbomen voor je op een rijtje gezet. Er zitten hele leuke varianten bij voor als je zelf een houten kerstboom wilt maken, maar je vindt er ook een aantal tussen die je als bouwpakket kunt kopen.

Houten kerstboom maken

Ben je een beetje handig? En vind je een DIY projectje altijd wel leuk? Wil je jouw eigen houten kerstboom maken? Leuk! Wij hebben vier DIY houten kerstbomen gevonden inclusief handleiding of werkbeschrijving. Met welke variant ga jij aan de slag?

1. Houten pallet

We weten dat je heel veel leuke dingen kunt maken met houten paletten. En ja hoor, met een houten pallet kan je dus ook een super leuke houten kerstboom maken. Het ziet er niet alleen super leuk uit, het is ook nog eens een hele eenvoudige klus. Het enige wat je nodig hebt is een houten pallet, een kwast en een likje verf. Als je het leuk vindt, kan je deze kerstboom van houten pallet ook versieren met kerstballen, verlichting en slingers!

diy kerstboom houten pallet

2. Multiplex

Caitlin en Manda van The Merrythought hebben deze mooie en stoere houten kerstboom gemaakt. Het is een minimalistische kerstboom die van multiplex planken is gemaakt. Alles wat je nodig hebt is een grote multiplex plank, een rolmaat en een cirkelzaag of een tafelzaag. That’s it! Zoals je kan zien, hebben zij de houten kerstboom op een schapenvachtje geplaatst. Cadeautjes erbij en klaar is Kees! Klik hier om de handleiding te zien.

houten kerstboom multiplex

3. Takken

Ook met weinig geld kan je een houten kerstboom maken. Sterker zelfs, je kunt met heel weinig geld een hele toffe houten kerstboom maken. Deze variant is daar het perfecte voorbeeld van, gemaakt van dikke takken. De grootste uitdaging is het vinden van geschikte takken met mooie lengtes en diktes. Creëer een driehoek met de langste tak aan de onderkant en de kortste tak aan de bovenkant. Het mooiste is als het lengteverschil geleidelijk op- en afloopt, zodat er een mooi driehoek ontstaat. Met touw kunnen de takken aan elkaar vastgebonden worden. Je krijgt dan een soort ladder, die je vervolgens aan de muur op kunt hangen. Daarna kan je het mooi versieren met lichtjes en een ster aan de bovenkant van de boom! Wil jij deze houten kerstboom maken? Klik hier voor de handleiding!

Houten kerstboom takken

4. Adventskalender

Een adventskalender is een hulpmiddel om te leven naar kerst. Tamara kwam op het leuke idee om een Adventskalender te maken in de vorm van een houten kerstoom. De kerstboom is gemaakt van houten latten, maar het zijn de zakjes die deze kerstboom zo bijzonder maken. Er zijn in totaal 24 zakjes aan de boom gehangen, die elk gevuld zijn met een cadeautje. Elke dag vanaf 1 december kan er een zakje geopend worden tot en met kerstnacht op de 24e. Op de 25e mogen dan de echte kerstcadeaus uitgepakt worden. Super leuk idee toch? Klik hier om de handleiding te zien voor het maken van deze houten kerstboom.

houten kerstboom adventskalender

Houten kerstboom kopen

Geen tijd of zin om je eigen houten kerstboom te maken? Gelukkig zijn er genoeg houten kerstbomen die je als bouwpakket in de winkel kunt kopen. Winkels zoals Xenos, Action en verschillende bouwmarkten nemen deze vaak pas laat in het jaar op in hun assortiment. Onderstaande houten kerstbomen kan je nu al kopen!

5. Praxis

Deze mooie houten kerstboom is verkrijgbaar bij de Praxis. Het is een 3D bouwpakket, die je heel eenvoudig zelf in elkaar kunt zetten, vooral dankzij de voorgeboorde gaten. Het leuke van deze houten kerstboom, is dat je het op drie verschillende manieren in elkaar kunt zetten, je hebt dus eigenlijk drie verschillende kerstbomen in één. Standaard wordt het geleverd als naturel houten boom, maar je kunt het ook heel leuk verven in een mooie kleur. De boom heeft een hoogte van 146 cm en een breedte van 95 cm. Klik hier om de houten kerstboom van Praxis te kopen.

houten kerstboom praxis

6. Minimalistische houten kerstboom

Deze houten kerstboom is van het merk Bloomingville. Het is een hele leuke minimalistische kerstboom, gemaakt van lichtbruin hout. Het wordt met een houten standaard geleverd, maar zoals je op de foto kunt zien, is het ook leuk om het schuin tegen de muur aan te plaatsen. Aan de houten latten kan je zowel kerstballen als een lichtsnoer ophangen. Deze houten kerstboom heeft een hoogte van 125 cm en een breedte van 70 cm. Het is hier verkrijgbaar.

minimalistische houten kerstboom

7. Geometrisch

Ben je liefhebber van geometrische vormen? Dan zal je deze houten kerstboom helemaal geweldig vinden. Deze houten kerstboom kenmerkt zich namelijk met mooie geometrische vormen. Het is een kleine boom met een hoogte van 60 cm en een breedte van 47 cm. Klik hier om deze kunstboom te kopen.

houten kerstboom geometrisch

8. Steigerhout

Steigerhout is erg populair, zowel voor binnen in huis als buiten in de tuin. Ben je op zoek naar een stoere houten kerstboom? Dan zou je kunnen denken aan een steigerhouten kerstboom. Als je online zoekt, dan kom je heel veel verschillende steigerhouten kerstbomen tegen. Onderstaande steigerhouten kerstboom vinden we één van de leukste die wij hebben gezien. De meeste varianten zijn plat, maar deze heeft een 3D vorm gekregen. Het is ontworpen en gemaakt door ATM.

houten kerstboom steigerhout

9. Wenteltrap

Ook deze houten kerstboom vinden we super leuk. Het is namelijk gemaakt in de vorm van een trap. Onderaan de boom zijn de treden het grootst. Hoe hoger je in de boom komt, hoe kleiner de treden worden. En bovenaan is de kerstboom versierd met een mooie houten ster als piek. Deze kerstboom heeft de afmetingen 43 x 10 x 56 cm. Klik hier om deze mooie kerstboom te kopen.

Houten kerstboom wenteltrap

10. Vakkenkast

Geen zin om elke keer weer de kerstboom op te ruimen en op te bergen? Dat is niet nodig met deze mooie houten kerstboom. Het is namelijk opgebouwd uit drie kleine vakken, die je op elkaar kunt stapelen. Rond de kerstperiode kan je het als kerstboom gebruiken, maar het model leent zich er ook voor om het gewoon als vakkenkast te gebruiken in de rest van het jaar! Hier te koop.

houten kerstboom vakkenkast

11. Kleine houten kerstboom

Ook deze houten kerstboom is verkrijgbaar bij Praxis. Met een hoogte van 88 cm is het een vrij kleine houten kerstboom, die ideaal is voor een klein appartement. De kerstboom is ook voorzien van drie smalle legplankjes waar je slingers en kerstballen aan kunt hangen of kleine spullen op kunt plaatsen. Deze boom is hier verkrijgbaar.

kleine houten kerstboom

12. Ferm Living

Ben jij van de details? Dan is deze houten kerstboom wellicht leuk voor jou! Het is van het Scandinavische Ferm Living, die deze kerstboom heeft gemaakt van underlayment. Dankzij de gedetailleerde takken, lijkt deze houten kerstboom het meest op een echte boom. Met een hoogte van slechts 40 cm is het een vrij kleine boom. Leuk voor bijvoorbeeld de kinderkamer of als vensterbank decoratie! Klik hier om deze boom te kopen.

Houten kerstboom Ferm Living

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate