Houten plafond


Een houten plafond wordt vaak als gedateerd en ouderwets gezien. Het wordt vaak geassocieerd met complete houten huisjes of chalet woningen met een winterse rustieke uitstraling. Maar wat veel mensen niet weten is dat een houten plafond juist ook heel goed mogelijk is in een modern interieur. Voor vandaag hebben we de mooiste interieurfoto’s voor je verzameld van ruimtes met een houten plafond. Enjoy!

Houten plafond

Houten plafonds geven elke ruimte een bepaalde warmte en sfeer. Dat is de kracht van hout. Je zou het kunnen vergelijken met houten vloeren. De warmte en sfeer zijn ook de belangrijkste redenen waarom mensen voor een houten vloer kiezen. Door je plafond te bekleden met houten planken, is het bijvoorbeeld mogelijk om tóch je gedroomde gietvloer te nemen. Op die manier heb je een gietvloer, terwijl je ook de warme gezellige uitstraling van het houten plafond krijgt.

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond inspiratie

Er zijn verschillende soorten houten plafonds. Dit kunnen houten balken zijn. Prachtige authentieke houten balken, die als draagconstructie zijn aangebracht. Dit gaat in sommige gevallen samen met een houten plafond, maar vaak ook met een strak gestuukt en wit geschilderd plafond.

Houten plafond

Houten plafond

Wat je ook vaak ziet, zijn wit geschilderde houten plafonds. Deze kom je vooral tegen in Scandinavische interieurs, net als de wit geschilderde houten vloeren en wanden.

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan je zelfs kiezen voor bijvoorbeeld een visgraat houten plafond of een plafond met moderne strakke houten latten. Bekijk de mooie inspiratie foto’s en laat ons weten wat je ervan vindt!

Houten plafond aanbrengen

Voor de handige klussers is het een leuke uitdagende klus om een houten plafond zelf aan te brengen. Als je een beetje handig bent, is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het is een kwestie van meten, de juiste materialen, en gewoon doen!

Gamme heeft een handige handleiding geplaatst over hoe je zelf een houten plafond kunt aanleggen met planchetten. Klik hier om de handleiding met tutorial video te zien.

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond

Houten plafond

Bron: Frenchyfancy.com | Estmagazine.com.au | Us.archello.com | Contemporist.com

1 Comment

  1. Pingback: Houten wandbekleding inspiratie | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate