Houten vloer schilderen


Een houten vloer kan erg mooi en sfeervol zijn. Het hout geeft het interieur een warme natuurlijke uitstraling. Maar sommige mensen willen liever een egale vloer hebben. Een vloer met één kleur, die meer rust zorgt in het geheel. Wit bijvoorbeeld is een van de populairste kleuren voor de vloer, maar ook grijs of zelfs zwart wordt vaak gekozen.

Houten vloer schilderen

De enige mogelijkheid om een egale houten vloer in één kleur te krijgen, is om de houten vloer te schilderen. Er bestaan namelijk geen gekleurde houten vloeren die je kant en klaar in de winkel kunt kopen.

Het schilderen is ook één van de mogelijkheden om nieuw leven te blazen in je oude versleten houten vloer. Nadat het geschilderd is, is het alsof je een complete nieuwe vloer hebt.

Houten vloer schilderen

Houten vloer schilderen

Stap voor stap
Je kan dit laten doen door een professional, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Hierbij moet je wel goed doornemen welke stappen je moet nemen voor het beste resultaat.

1. Schuren
Om ervoor te zorgen dat het verf goed wordt opgenomen, is het belangrijk om de vloer eerst grondig te schuren. Dit kan met de hand, maar een schuurmachine werkt veel sneller en handiger.

2. Stofzuigen
Nadat de houten vloer goed geschuurd is, zorg er je ervoor dat de stof verwijderd wordt. Dit kan je het beste doen met de stofzuiger. Vervolgens neem je het af met een niet al te natte doek.

3. Eerste laag
Na het schuren en het verwijderen van de stof, kan je beginnen met de eerste laag verf. Zorg ervoor dat de ramen en deuren gesloten blijven, om zo de vloer zoveel mogelijk te beschermen tegen stofjes.

4.
Het beste is om drie lagen aan te brengen op de houten vloer. Op die manier heb je het beste resultaat. Tussen de lagen door, is het verstandig om de vloer lichtelijk op te schuren, zodat het verf optimaal kan hechten.

Houten vloer schilderen

Houten vloer schilderen

Houten vloer schilderen

Houten vloer schilderen

Houten vloer schilderen

Houten vloer schilderen

1 Comment

  1. Pingback: Vintage werkplek in een Scandinavische tussenkamer | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate