In de nazomer nog van je tuin genieten? Het lukt met deze tips!


De zomer gaat altijd weer sneller voorbij dan we vooraf hopen. Maar wees niet getreurd: ook in de nazomer (en het najaar) kun je uiteraard nog goed van je tuin genieten. Je moet alleen wat meer je creativiteit gebruiken. Met deze tips helpen we je een eindje op weg.

Zomerse activiteiten blijven ondernemen

Vaak hebben we het idee dat activiteiten in de tuin alleen voor de zomerse dagen zijn weggelegd. Nu is het misschien niet meer zo lekker om in het opblaasbare zwembad te liggen of onder de tuinslang te staan als het wat frisser wordt, maar verder valt er nog genoeg te beleven. Slinger de barbecue ook gewoon aan op een wat koudere dag! Trui aan, en gaan. Kies idealiter voor een kwalitatieve barbecue van Big Green Egg, waar je lang plezier van hebt. Je kunt er verschillende bereidingen van eten mee uitvoeren, om voor afwisseling te zorgen. Ook barbecues van Weber zijn geliefd om de hoogwaardige afwerking. Het liefst blijf je dit gewoon het hele jaar door doen: barbecueën is immers zo gezellig!

tuinoverkapping big green egg

Overkapping in de tuin

Met een overkapping in de tuin zit je een stuk beschutter dan zonder een overkapping. Heb je nog geen overkapping bij de zithoek? Dan is het zeker slim om hieraan te denken. In de zomer is het zelfs ook ideaal, om meer in de schaduw te kunnen zitten. Op frissere dagen houd je de wind juist lekker uit de buurt, evenals de regen. Het maakt dat je tot wel een maand langer buiten kunt blijven zitten, zonder het koud te hebben. Binnen zitten doen we verderop in de herfst en winter wel weer!

Warmtebron in de zithoek

Is een overkapping in de tuin nog niet voldoende? Dat is geen punt: er zijn meer oplossingen te bedenken. Installeer een warmtebron in de zithoek. Dit kan een heater zijn, zoals je ook op terrassen ziet. Maar een old school kampvuurtje is tevens gezellig! Nog wel wat praktischer? Kies voor stoelkussens en sierkussens die je kunt opwarmen – via een stekker of op batterijen. En het helpt uiteraard ook om je warmer aan te kleden, met een jas of een trui, en optioneel een dekentje erbij.

staande heater in tuin

Late zomerbloeiers in de tuin

Het oog wil ook wat! In veel tuinen bloeien de planten en bloemen alweer grotendeels uit in de nazomer. Dat maakt het natuurlijk minder aantrekkelijk om buiten te gaan zitten. Let bij de beplanting die je uitkiest daarom op de bloeiperiode. Er zijn genoeg planten te vinden die in september en oktober nog bloeien, maar dan moet je ze natuurlijk wel zelf planten.

late zomerbloeiers tuin

Verlichting in de tuin

In de nazomer wordt het al gauw eerder donker buiten. Zit je graag tot laat op de avond in de tuin? Dan is goede verlichting noodzakelijk. Windlichten zorgen voor veel sfeer, met een grote kaars erin. Of plaats fakkels in de tuin. Lichtslingers, nog zo’n fraaie toevoeging buiten. Jouw tuin ádemt sfeer!

slingerverlichting aan schutting tuin

Bekijk ook:
85x Tuin ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate