Inloopkast op zolder


Inloopkasten kunnen op verschillende ruimtes ingericht worden. Vaak wordt bijvoorbeeld de slaapkamer opgeofferd om er een inloopkast in te richten, soms wordt het in de slaapkamer ingericht, en soms wordt zelfs van een trapkast een inloopkast gemaakt. Een ander heel goed alternatief is de zolder, een ruimte die eigenlijk tóch al vaak over het hoofd wordt gezien. Het klopt dat je ook hele mooie slaapkamers kunt inrichten op zolder. Maar als je geen geen extra slaapkamer nodig hebt, dan zou de zolder een ideale ruimte kunnen zijn voor een inloopkast.

inloopkast-op-zolder

inloopkast-op-zolder-2

De uitdagingen op zolder

Een zolder ruimte ziet er vaak anders uit dan ‘normale’ kamers. Er zijn bijzondere kenmerken en uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Zo heb je vaak te maken met schuine wanden, waardoor je bijvoorbeeld geen hoge kasten kunt plaatsen. Ook de loopruimte op zolder wordt hierdoor beperkt. Gelukkig zijn er hele leuke ideeën en oplossingen om hiermee om te gaan.

inloopkast-op-zolder-3

Inbouwkasten op zolder

Als je te maken hebt met schuine wanden op zolder, heb je ook te maken met ruimtes waar je niet heel veel mee kan. Inbouwkasten zouden een uitkomst kunnen zijn. Met inbouwkasten op maat kan je de ruimte onder de schuine wand optimaal benutten. Er wordt geen centimeter onbenut. Naast dat de inbouwkasten enorm veel opbergruimte creëert in de inloopkast, zien ze er ook super mooi en strak uit.

inbouwkast-schuifdeuren-inloopkast-zolder

inbouwkasten-schuine-wand-zolder-inloopkast

Kledingroedes onder schuine wand van inloopkast

Inbouwkasten zijn mooi en strak. Het enige nadeel is dat inbouwkasten vrij prijzig kunnen zijn. Je hebt immers te maken met maatwerk, en maatwerk is meestal duur. Een veel goedkoper alternatief zijn kledingroedes. Op maat gezaagde kledingroedes die je over de gehele breedte onder de schuine wand kunt monteren. Aan deze kledingroedes kan je middels kledinghangers heel veel kleding ophangen. En als je daaronder nog ruimte over hebt, kan je bijvoorbeeld schoenen, opbergdozen of zelfs ladekasten plaatsen.

slaapkamer-inloopkast

kledingroede-onder-schuine-wand

inloopkast-suite-zolder

zolder-slaapkamer-inloopkast-kledingroedes

inbouwkast-schuine-wand-zolder-inloopkast

kledingroedes-inloopkast-zolder-inspiratie

Ladekasten op zolder

Kledingroedes zijn sowieso een musthave in een inloopkast. Of dat nou een open kledingroedes zijn of kledingroedes die verwerkt zijn in de kasten. Je hebt ze nodig om kleding op te kunnen hangen. Het belang van kledingroedes geldt eigenlijk ook voor ladekasten. Ladekasten zijn super praktisch voor het opbergen van bijvoorbeeld t-shirts, ondergoed, sokken en accessoires. En het handige van ladekasten is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende hoogtes. Er zijn dus ook genoeg ladekasten die passen onder de schuine wand in de zolder inloopkast.

ladekasten-schuine-wand-zolder-inloopkast

inbouwladekasten-zolder

zolder-slaapkamer-inloopkast

zolder-inloopkast-kledingroedes-schuine-wand

open-kledingkast-zolder-inloopkast

inloopkast-schoenenkast-zolder

ikea-kast-inloopkast-zolder

zolder-inloopkast-wandplanken-schoenen

kledingrekken-inloopkast-zolder

Bron: Themerrythought.com | Apartmentherapy.com | Myscandinavianhome.blogspot.com | Inrichting-huis.com

2 Comments

  1. Pingback: Inbouwkast onder schuine wand | HOMEASE

  2. Leuke ideeën! Ik ben net klaar met het verbouwen van mijn zolder. Daar heb ik een in hoogte verstelbaar kledingrek voor gebruikt. Dat is handig zodat je je ruimte op zolder optimaal kunt benutten.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate