Inspiratietips én interieurtrends voor je woonkamer


Wil je je inrichting graag afmaken of zelfs een hele make-over geven? Maar ben je inspiratieloos en weet je eigenlijk niet zo goed wat er ontbreekt of waar je moet beginnen? Dan is dit artikel super handig voor jou. Hulp bij het maken van je keuzes en ik praat je kort bij over leuke trends! Ik geef je wat inspiratie tips voor je fantastische interieur make-over.

Inspiratietips én interieurtrends voor je woonkamer

Trend alert!

Een belangrijke trend van de laatste tijd is de velvet stof. Stoelen of banken van een velvet stof in allerlei soorten kleuren! Het kan bijna niet gek genoeg. Ook zie je veel stoelen met zwart metalen of houten poten, voor bijvoorbeeld bij de eettafel. Er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende kleuren, je moet durven combineren tegenwoordig. Felle kleuren gecombineerd met pastel tinten en daarnaast nog veel goud, koper of zilver! Wat accessoires betreft zie je veel kandelaars met lange kaarsen, grote groene kamerplanten, cactussen en bijzettafeltjes. Een plant die favoriet is, is de ‘Monstera Deliciosa’.

Yes, it’s make-over time

Misschien ben je wel van plan om de hele woonkamer een upgrade te geven en compleet om te gooien. Het is tijd voor wat nieuws en verandering! Waar je het beste kunt beginnen bij je make-over is de basis van je interieur. Kies allereerst een vloer uit naar je eigen smaak. Populair is de visgraatvloer of betonnen gietvloer. Stap 2 is het uitkiezen van je nieuwe meubels. Match de meubels bij je vloer en houd rekening met de laatste trends. Zo heb je straks gegarandeerd een trendy interieur! Die velvet stoel staat zowel mooi bij een visgraatvloer als een betonnen gietvloer. Nu je de basis uitgekozen hebt, komen de accessoires aan bod om het gezelliger te maken! Leuke kussens en een plaid voor op de bank, een vloerkleed om het voor je voeten ook comfortabel te maken en gezellige kaarsen door de woonkamer heen voor de sfeer.

Inspiratietips én interieurtrends voor je woonkamer

Iets waar je tijdens je make-over plannen misschien nog niet over nagedacht hebt, is raamdecoratie. Om het geheel af te maken mag  raambekleding niet ontbreken.  Je ziet ook zeker een duidelijke trend op het gebied van raamdecoratie, namelijk de populaire houten jaloezieën! Deze staan super bij elke interieurstijl. De jaloezieen houden het directe felle zonlicht tegen en doordat jij ze zelf kunt bedienen ben jij de baas over je privacy. Daarnaast kies je zelf de kleur, ladderband, bedieningskant en lamelmaat. Ga voor houten jaloezieën in een houttint waar een houtnerf in verwerkt zit, deze komen heel mooi uit in een urban jungle. Niet helemaal jouw smaak? Er is ook genoeg keuze wat betreft effen tinten.  Dit geeft juist een strakke en moderne look aan je ruimte. Eén ding is zeker, met houten jaloezieen ben je trendy, up-to-date en maak je je woonkamer sfeervoller.

Wat vind jij de leukste trend?

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate