Kamer en suite


Karakteristieke herenhuizen en jaren ’30 woningen zijn vaak voorzien van prachtige originele details. Sierlijke ornamenten, hoge plinten, rozetten aan het plafond, glas in lood noem maar op. De kamer en suite behoort ook tot één van die originele details. Die verdiepingen in die karakteristieke woningen zijn meestal ingericht met met een voorkamer en een achterkamer, en soms zelfs met nog een tussenkamer erin. De combinatie van deze verschillende kamers worden kamer en suite of kamers en suite genoemd. Typerend voor een kamer en suite, zijn de prachtige karakteristieke en suite deuren en kasten.

woonkamer-en-suite

En suite deuren en kasten

De scheidingen van de kamers en suite worden gerealiseerd door de en suite deuren en kasten. Prachtige schuifdeuren, die bij het openen in de kasten verdwijnen. Veel originele en suite schuifdeuren zijn zelfs voorzien van authentieke glas in lood.

moderne-en-suite

strakke-en-suite-kasten

woonkamer-keuken-en-suite

en-suite

De en suite kasten kunnen open en dicht zijn. Het kan ook een combinatie zijn van dichte kasten aan de onderkant en open planken aan de bovenkant. De dichte kasten zijn ideaal om spullen op te bergen die je niet in het zicht wilt hebben, terwijl de open planken perfect zijn voor spullen die juist wel gezien mogen worden. Denk aan mooi servies, boeken, tijdschriften, noem maar op.

kamer-en-suite-kasten

Woonkamer keuken en suite

Hoewel de kamer en suite ook voorkomt bij slaapkamers op de bovenverdiepingen, tref je ze het vaakst aan op de benedenverdiepingen waar de woonkamer en keuken zijn ingericht. Hoewel de kamer en suite deuren en kasten ten koste gaan van het aantal vloeroppervlakte en loopruimte, kunnen de ruimtes tóch ruimtelijker lijken. Het is bovendien ideaal voor mensen die geen volledige open keuken willen, maar de keuken wel meer bij de woonkamer willen betrekken. Op die manier kan je zelfs zowel meer van de woonkamer als de keuken genieten.

woonkamer-en-suite-deuren

kamer-en-suite

kamer-en-suite-deuren

Oud vs nieuw

Als het gaat om originele en authentieke details, heb je altijd mensen die het helemaal niks vinden en mensen die er verliefd op zijn. Dat geldt voor de ornamenten, het glas in lood en ook voor de kamer en suite deuren en kasten. Maar als het gaat om een karakteristieke herenhuis of jaren ’30 woning, dan is het natuurlijk super zonde om de kamer en suite deuren en kasten te verwijderen.

en-suite-deuren-glas-in-lood

Zijn de kamer en suite deuren en kasten sterk verouderd, dan zou je ze kunnen restaureren. Er zijn bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Na de restauratie zijn ze weer zoals nieuw, maar dan natuurlijk wel met het behoud van de karakteristieke uitstraling.

Vind je het idee van de kamer en suite wel fijn, maar vind je de authentieke uitstraling niet zo mooi? Dan zou je ook een moderne variant kunnen laten maken. Met stoere stalen deuren, met heel veel glas, met rustieke houten planken… Alles is mogelijk!

stalen-en-suite-deuren

Bron: Boksarchitectuur.nl | Blog.mliees.com | Interieurdesign.nu | Pieterdeboer.com | Kabaz.nl

1 Comment

 1. Corine Bassa Reply

  Goedenavond,

  Vraagje over de foto onder ‘oud vs nieuw’.
  Dit glas in lood (met oa groen en een cirkel) vinden we prachtig.
  Eigenlijk zouden we graag de deuren en het lood in zijn gehéél willen zien.
  Zou dit mogelijk zijn? Via jullie of…?

  We horen graag van jullie!

  Vriendelijke groet, Corine Bassa

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate