20x Kerstdecoratie ideeën


Kerst is niet compleet zonder kerstdecoratie in huis. Dan hebben we het niet alleen over de kerstboom. Natuurlijk is een mooie kerstboom heel fijn, maar er zijn nog véél meer andere leuke kerstdecoratie ideeën, waarmee je die warme, knusse en gezellige kerstsfeer in huis kunt halen. Sommige traditionele kerstdecoraties blijven leuk, zoals kersttakken en kransen. Tegenwoordig zijn er echter ook hele vernieuwende en originele kerstdecoratie ideeën te vinden. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet, waarmee je direct aan de slag kunt gaan!

1. Kerstkaarten bord van multiplex

The Merry Thought vinden we geweldig, de blog waar Manda en Caitlin de meest leuke en inspirerende DIY projecten laat zien voor je interieur. Zo hebben ze ook een aantal hele leuke kerstdecoraties gemaakt, die wij natuurlijk met jullie delen. We beginnen met dit kerstkaarten bord, die gemaakt is van multiplex. Ben jij iemand die elk jaar veel kerstkaarten ontvangt? Dan is het natuurlijk super leuk om al die kerstkaarten op een leuke manier een plekje te geven in huis. Dit kerstkaarten bord is heel eenvoudig te maken, en het fijne is dat je het niet alleen tijdens kerst kunt gebruiken, maar eigenlijk heel het jaar door! Klik hier om de handleiding te bekijken.

kerstdecoratie ideeën bord kerstkaarten multiplex

2. Voortuin kerstdecoratie

In de zomer is de achtertuin véél belangrijker dan de voortuin, maar in de winter tijdens kerst, is speelt de voortuin absoluut de hoofdrol. Sommigen hangen een eenvoudige krans aan de voordeur, anderen gaan helemaal los met kerstdecoratie in de voortuin. Je kunt er natuurlijk ook voor een middenweg kiezen, zoals Manda en Caitlin dat hebben gedaan. Combineer de kerstkrans met een mix van verschillende kleine boompjes, lantaarns, stapels hout voor het open haard, kersttakken, noem maar op. Kijk eens hoe stijlvol het is!

voortuin kerstdecoratie ideeën

kerstkrans voordeur

kerstdecoratie ideeën voortuin

3. Kersttak versieren

Takken kan je voor voor verschillende gelegenheden als decoratie in huis gebruiken. Pasen is natuurlijk dé tijd voor paastakken. Maar takken versieren voor kerst blijft ook heel leuk. Je kunt verschillende soorten takken gebruiken, die je op verschillende manieren kunt versieren.

Kersttakken met rode besjes zijn bijvoorbeeld zó leuk dat je ze gewoon in een mooie vaas of pot kunt doen.

kersttak met rode besjes

Manda en Caitlin hebben een kersttak in een mooie grote glazen vaas geplaatst, en hebben het versierd met een mix van kleine kerstballen, kerstboompjes en sterretjes.

Kersttak versieren

4. Alternatieve kerstboom

Een kerstboom hoort bij kerst, en mag eigenlijk niet ontbreken in huis tijdens de kerst periode. Wil je eens wat anders dan een normale kerstboom? Alternatieve kerstbomen zijn ook heel leuk, al is het alleen voor de afwisseling. Zo kan je bijvoorbeeld voor een houten kerstboom gaan. Hieronder vind je nog meer leuke alternatieve kerstboom ideeën.

Deze mooie minimalistische DIY houten kerstboom is gemaakt door DIY interieurblogger Amy van Homey Oh My. Klik hier om de handleiding te zien.

diy houten kerstboom

Geneva van Collective Gen kwam op het leuke idee om een alternatieve kerstboom aan de muur te maken van dikke rustieke takken. Klik hier om te zien hoe ze deze stoere kerstboom heeft gemaakt.

alternatieve kerstboom takken

Deze alternatieve kerstboom vinden we ook te gek. Hang kerstverlichting aan de muur op in een zigzag vorm, zodat het op een kerstboom lijkt. Het ziet er niet alleen erg leuk en gezellig uit, het is ook nog eens heel eenvoudig en budgetvriendelijk!

Alternatieve kerstboom muur kerstverlichting

5. Kerstsokken

In andere landen, vooral buiten Europa, worden kerstsokken standaard als kerstdecoratie gebruikt. Hier in Nederland komt het veel minder vaak voor, maar waarom eigenlijk? Kerststokken zijn super leuk!

Dé plek voor het ophangen van kerststokken in huis, is natuurlijk aan de schouw.

kerstdecoratie ideeën kerstsokken schouw

Heb je geen schouw? Dan zijn er ook heel veel andere leuke ideeën voor het ophangen van kerstsokken. Je zou ze bijvoorbeeld gewoon aan de muur op kunnen hangen. Aan haken of aan de kapstok…

kerstdecoratie ideeën kerstsokken muur

En als je een trap hebt, dan is het ook een leuk idee om de kerstsokken aan de trap op te hangen.

kerstdecoratie ideeën kerstsokken trap

7. Eucalyptus kerstdecoratie

De van oorsprong Australische Eucalyptus, kenmerkt zich met prachtige groenblauwe bladeren. De laatste jaren zien we de Eucalyptus dan ook heel vaak voorbij komen. Je kunt ze heel het jaar door in huis gebruiken, maar je kunt met Eucalyptus ook de leukste kerstdecoratie maken. Hieronder hebben we een aantal hele leuke Eucalyptus kerstdecoratie ideeën op een rijtje gezet.

Dit eenvoudige, maar super leuk idee, hebben we gevonden bij Your DIY Family. Nomita heeft deze leuke Eucalyptus slinger gemaakt en als kerstdecoratie aan de muur boven de bank opgehangen. En je hoeft er niets eens voor te boren. Omdat het zo licht is, kan je de slinger gewoon aan de muur plakken met washi tape.

kerstdecoratie ideeën Eucalyptus slinger

Ben je gek op kransen? Je kunt ook een hele mooie kerstkrans maken met takken van Eucalyptus. Stephanie laat hier zien hoe je deze mooie grote krans voor aan de muur kunt maken!

kerstdecoratie ideeën diy eucalyptus krans

Deze minimalistische Eucalyptus hanger hebben we ook gevonden bij The Merry Thought. Het enige wat je nodig hebt is staaldraad, draad, een tang, Eucalyptus bladeren en bloemdraad. Wil jij deze minimalistische kerstdecoratie maken? Klik hier om de handleiding te zien.

kerstdecoratie ideeën hanger Eucalyptus

8. Kerst tafeldecoratie

Dit onderdeel is misschien wel het leukste van alle kerstdecoraties, Kerst tafeldecoratie! Natuurlijk zijn de gerechten het belangrijkst tijdens een kerstdiner, maar met leuke kerstdecoratie aan tafel maak je het pas echt compleet. Een mooie tafellaken is altijd een goed idee. Kies daarnaast je mooiste set servies uit en maak het geheel mooi met kaarsen, kersttakken, Lavendel, kransen, noem maar op. Alles is mogelijk. Hieronder vind je een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden.

kerst tafeldecoratie ideeën

kerst tafeldecoratie ideeën

kerst tafeldecoratie ideeën

9. Macrame hanger

Kerstdecoratie is leuk, maar het is nóg leuker als je het heel het jaar door kan laten staan. Deze DIY Macrame hanger is daar een super leuk voorbeeld van, gemaakt door Geneva. Ze heeft een hanger gemaakt in de vorm van een kerstboom met touw en gouden staven. Leuk voor kerst, maar ook als normale wanddecoratie. Klik hier voor de handleiding.

kerstdecoratie ideeën macrame hanger

10. Kerstster

Sterren doen het ook altijd goed als kerstdecoratie. Je hebt kerststerren in heel veel verschillende vormen en maten. Hieronder vind je drie verschillende voorbeelden van kerststerren.

Deze grote kerststerren kan je overal plaatsen, op de kast, hangend aan de muur of gewoon op de vloer…

grote witte kerstster

En deze hangers zijn ook altijd leuk, vooral in combinatie met de mooie Eucalyptus bladeren.

kerstster hanger

Deze DIY kerstster van hout gedecoreerd met dennennaalden kan je heel eenvoudig zelf maken. Klik hier voor de handleiding.

diy kerstster van hout

11. Kleine kerstboompjes in papieren zakjes

Dat je geen zin hebt in een grote kerstboom, betekent niet dat je geen klein kerstboompje kunt nemen. Deze kleine kerstboompjes hebben we gevonden bij the.beauty.dojo. De mini boompjes zijn super cute, maar ze zijn nóg leuker door de papieren zakjes, die als plantenpot worden gebruikt. En de labels met de teksten ‘Merry Bright’ maken het helemaal compleet!

kerstdecoratie ideeën kleine kerstboompjes papieren zakjes

12. DIY Snowglobe

Ken je ze nog? Snowglobes? De transparante bollen van glas of transparant kunststof, waarin een kerst scene te bewonderen is. En het kan zelfs sneeuwen als je het even heen en weer schudt. Geweldig! Snowglobes kan je kant en klaar kopen, maar Andrea laat hier zien hoe je er zelf één kunt maken. Love it!

kerstdecoratie ideeën diy snowglobe

13. Boompjes van vilt

Deze leuke boompjes hebben we gevonden bij Wonderwood. Ziet er het niet super leuk uit? En je kunt het heel eenvoudig zelf maken. Klik hier voor de handleiding.

kerstdecoratie ideeën boompjes van vilt

14. Minimalistische kaarshouder

Je hebt niet veel nodig om deze minimalistische kaarshouder te maken. Niet veel materialen en zéker ook niet veel tijd. En dat om zo’n leuke kaarshouder te maken. Dat moet je toch een keer gemaakt hebben? Klik hier om de handleiding te zien.

kerstdecoratie ideeën glazen-fles kaarshouder

15. Kerst printables

Posters en prints zijn altijd een leuk idee als wanddecoratie aan de muur. Dus waarom zou je dat dan niet toepassen als kerstdecoratie? Omdat je ze zelf kunt maken en uitprinten, hoeft het ook niet veel te kosten. Hieronder vind je een aantal kerst printables die je gratis kunt downloaden en printen. Inlijsten en ophangen!

Onderstaande minimalistische Merry Christmas printable van Andrea kan je hier downloaden.

kerstdecoratie ideeën minimalistische kerst printable

Ben je fan van waterverf? Onderstaande super mooie van printables van Temperance zijn perfect voor jou!

Deze printable kan je hier downloaden.

kerstdecoratie ideeën kerst printable vogel

Meer een herten liefhebber? Deze is hier te downloaden.

kerstdecoratie ideeën kerst printable hert

16. Leren wandhaak en dennentakken

We vinden het super leuk om nieuwe woontrends toe te passen als kerstdecoratie. Bruin leer is op dit moment helemaal hot in het interieur, zoals leren deurgrepen en leren wandhaken. De leren wandhaken kan je gebruiken om er verschillende dingen aan te hangen, zoals tijdschriften, theedoeken of kussens. Leigh Anne had de leren wandhaak als kerstdecoratie gebruikt, door er kersttakken aan te hangen. Super leuk toch?

kerstdecoratie ideeën leren wandhaak

17. Glazen stolp

Glazen stolpen blijven ook altijd leuk. En ook dit kan je heel het jaar door gebruiken. Het enige wat je moet doen, is de inhoud veranderen. Maar dat moet wel lukken toch?

kerstdecoratie ideeën glazen stolp-2

kerstdecoratie ideeën glazen stolp-2

18. Krijtbord

Heb je ergens een krijtbord in huis hangen? In de kinderkamer of in de keuken? Gebruik het als kerstdecoratie, door er een mooie kerst kunstwerk op te maken. Ben je geen getalenteerde kunstenaar? Een normale kerstboom kan ook heel leuk zijn!

kerstdecoratie ideeën krijtbord

19. DIY slinger met kerstboompjes

Slingers zijn leuk! Nee, niet de standaard slingers die je kant en klaar in de winkel koopt en aan de kerstboom hangt. Het is veel leuker om je eigen slinger te maken. Hier kan je zien hoe Kirsty onderstaande super leuke DIY slinger heeft gemaakt met kleine zwarte kerstboompjes.

kerstdecoratie ideeën diy slinger kerstboompjes

20. DIY Dennenappel boompjes

Dennenappels zijn sowieso een goed idee als kerstdecoratie op tafel, op de plank of hangend aan de kerstboom. Maar je kunt er ook hele leuke creatieve DIY projectjes mee maken. Sarah laat op Babble zien hoe je super leuke kleine kerstboompjes kan maken met dennenappels.

Kerstdecoratie ideeën dennenappels kerstboom

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate