Klassieke badkamer met een modern tintje


Dit is de badkamer van ‘The Bromptons’, een woning gelegen in Londen. In 2014 hebben de interieurarchitecten van Roselind Wilson Design het interieur ontworpen met een typische Britse stijl. Een interieur gekenmerkt door veel klassiek en deftige elementen en details.

Klassieke badkamer met een modern tintje

Aanwezige sierlijke ornamenten aan het plafond, klassieke open haard, veel gouden details zoals de grote gouden lijsten met de oude kunstwerken… Persoonlijk is het voor mij iets té klassiek, waardoor het een beetje oubollig overkomt. Maar de badkamer is een ander verhaal. Daar is de balans tussen modern en klassiek perfect!

Marmeren vloer, werkblad en watafels

Er is hier gekozen voor een luxe witte marmeren vloer, gecombineerd met strak gestuukte en wit geschilderde muren. Het marmer komt ook terug in de langwerpige werkblad en de daarop geplaatste dubbele marmeren wastafels. De grote spiegel is weliswaar van goud, maar heeft wel een moderne uitstraling. Net als het ovalen witte vrijstaand bad.

Onder het marmeren werkblad is een prachtige hoogglans mosgroene ladekast geplaatst, afgewerkt met gouden randen en deurgrepen. Maar de echte eyecatcher van de badkamer wordt gevormd door het tegelkunstwerk aan de muur bij het bad.

Klassieke badkamer met een modern tintje

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate