Kleurenspel in een leuke slaapkamer


Veel mensen gaan voor neutraal en safe als het gaat om het inrichten van hun huis. Of het nou de woonkamer of slaapkamer is, het is veilig om de muren wit of lichtgrijs te schilderen. Het kan namelijk nooit fout gaan. Daartegenover kan een neutraal ingerichte kamer ook snel saai worden. En eerlijk is eerlijk, het is best lastig en spannend om te werken met ‘bijzondere’ kleurencombinaties en materialen. Vooral als je weet dat je er niet echt in thuis bent, kan het verstandig zijn om naast het opdoen van kleurinspiratie ook hulp te vragen aan bijvoorbeeld een interieurstylist.

Kleurenspel in een leuke slaapkamer

Vandaag gaan we binnenkijken in een meer gedurfde slaapkamer. De slaapkamer van een appartement uit Moskou, die ontworpen en ingericht is door interieurarchitect Sergey Krasyuk. In plaats van te kiezen voor de veilige neutrale kleuren, heeft hij gewerkt met iets gedurfdere kleuren en materialen. Dat heeft geresulteerd in een speelse mooie slaapkamer om blij van te worden.

Grijs blauwe muren

De originele zwarte houten visgraat vloer heeft de interieurarchitect behouden. Logisch ook, want het is een prachtige vloer. Dit heeft hij gecombineerd met een zeldzame grijs blauwe kleur voor de muren. Dat geldt voor zowel de strak gestuukte muren als de stoere bakstenen muur achter het bed. Zelfs het plafond is geschilderd met dezelfde grijs blauwe verf.

Kleurenspel in een leuke slaapkamer

Kleurrijke accessoires

De combinatie van de zwarte houten vloer en grijs blauwe muren werkt heel goed. Maar de echte kleuren zijn toegevoegd middels andere accessoires. Het kleurrijke dekbed en sierkussens bijvoorbeeld. En tegenover het bed is een tv-meubel-boekenrek combinatie gerealiseerd, die volledig gevuld is met boeken in alle kleuren van de regenboog.

Vensterbank werkplek

De interieurarchtiect heeft langs het raam ook een vensterbank werkplek gecreëerd met een brede plank die over de gehele breedte van de slaapkamer loopt. Door de grote raampartijen wordt de slaapkamer voorzien van natuurlijk zonlicht, waardoor het ook een fijne plek is om te werken.

In de slaapkamer vind je nog meer leuke meubeltjes en accessoires. De twee vintage leren koffers bijvoorbeeld of de vintage houten stoel die als bureaustoel wordt gebruikt.

Behoefte naar meer slaapkamer ideeën? Kijk dan op onze slaapkamer ideeën pagina.

Kleurenspel in een leuke slaapkamer

Kleurenspel in een leuke slaapkamer

Kleurenspel in een leuke slaapkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate