Marokkaanse Zelliges tegels


Op zoek naar een mooie oplossing om de muur in de keuken, woonkamer of badkamer een bijzonder karakter mee te geven? Denk dan zeker ook eens aan de optie om Marokkaanse Zelliges tegels te gebruiken.

Zelliges

Zelliges (zillij), ook wel Marokkaanse wandtegels genoemd, bestaan uit klei en worden in speciale ovens gebakken en in de open lucht onder de zon verder blootgesteld en handmatig gekapt in tegels van 10 x 10 cm en/of 5 x 5 cm. Door de handmatige eigenschappen is het een echte Marokkaanse kunstvorm.

Het charme van ambachtelijk werk

Met een traditionele ambacht biedt ook ruimte voor kleine afwijkingen die ieder zijn eigen charme heeft. Door het afsnijden van de tegel is iedere tegel uniek en is ook het oppervlak van de tegel niet 100% egaal. Eenmaal op de muur aangebracht krijg je een mooi oneven effect van het gehele oppervlak. Doordat geen Zelliges tegel gelijk is worden de tegels schuin afgekapt met de hand waardoor je ze toch nagenoeg naadloos op de wand aan kan brengen.

Kleurtinten

De zelliges tegels zijn doorgaans te verkrijgen in 48 parelmoer kleur tinten. Tinten met een warme semi-transparente of vol van kleur finish variëren.

Marokkaanse Zelliges tegels

Marokkaanse Zelliges tegels

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate