Moderne klassieke woonkeuken


De interieurstijlen modern en klassiek worden vaak gecombineerd. In zo’n interieurmix tref je meestal een prachtig contrast aan tussen strakke lijnen en gedetailleerde sierlijke details. Vandaag willen we jullie inspireren met een keuken, waarin dit contrast perfect te zien is. Kijk en huiver.

Moderne klassieke woonkeuken

Originele klassieke details

Het is een woonkeuken, ingericht in een karakteristiek klassiek appartement gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Met behulp van de interieurarchitecten en ontwerpers van Ateliers HR. is het appartement volledig gerenoveerd. Het gehele interieur is nieuw en modern, terwijl de originele klassieke details gerestaureerd en bewaard zijn gebleven. In de keuken zie je dat deze twee stijlen perfect gecombineerd zijn.

Moderne klassieke woonkeuken

Moderne klassieke woonkeuken

Industriële scheidingswand

Alleen de ruimte is al geweldig. Het plafond is super hoog en aan alle kanten vind je grote ramen, waardoor het heerlijk licht is in deze keuken. Er is zelfs een Frans balkon aanwezig. Oorspronkelijk was het een open ruimte. Er is echter besloten om het keuken gedeelte tóch een beetje te scheiden ten op zichte van het eetgedeelte. Dit hebben ze op een super stoere manier gedaan middels een scheidingswand met zwarte stalen industriële kozijnen.

Moderne klassieke woonkeuken

Contrast modern en klassiek

Het contrast tussen modern en klassiek is heel erg duidelijk. De keukenkasten zijn super strak modern, net als de stalen kozijnen en het keukenapparatuur. De rest is meer klassiek en authentiek. De klassieke eettafel, de Eames stoelen (hoewel dit ook als modern en Scandinavisch te omschrijven zijn), de lampen, de panelen aan de wanden, het open haard… En niet te vergeten de prachtige cementtegels met het mooie patroon. Een van de grote eyecatchers in deze woonkeuken.

1 Comment

 1. Hallo .

  De cementtegels op pagina moderne-klassieke-woonkeuken zijn prachtig.
  We zouden deze ook in onze woning willen.

  Kan u ons vertellen van welke fabrikant ze zijn?

  Groeten.
  Nadine

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate