Moderne minimalistische keuken


Duitse architect Thomas Bendel heeft een voormalig ziekenhuis uit de 19e eeuw omgetoverd tot een modern appartement. Oorspronkelijk bestond het uit twee afzonderlijke delen, maar is nu door de architect samengevoegd tot één groot geheel. Het interieur kenmerkt zich met een modern en vooral minimalistische uitstraling, wat vooral goed naar voren komt in het ontwerp van deze keuken.

Moderne minimalistische keuken

Je zou kunnen zeggen dat het een open keuken is, omdat het in dezelfde ruimte bevindt als de woonkamer. Middels een trap is de scheiding tussen deze twee ruimtes wel duidelijk. De strakke muren zijn gecombineerd met een stoere lichtgrijze betonvloer, en de stoere stalen balken aan het plafond zijn ook nog goed bewaard gebleven.

Moderne minimalistische keuken

Moderne minimalistische keuken

Moderne minimalistische keuken

Keukeneiland
Er is ruimte genoeg, waardoor een keukeneiland heel goed mogelijk is. De architect heeft gekozen voor een groot zwart minimalistisch eiland, waar zowel het fornuis, de dubbele wastafel als de keukenkasten in zijn verwerkt. Hiernaast is er ook nog een OSB kast geplaatst. Een stijlvolle maar vooral ook functionele kast met een uitklapbare functie.

Fotografie: Thomasbendel.de

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate