Mogelijkheden en voordelen glasvezelbehang


Je hebt vast wel eens gehoord van glasvezelbehang. Maar ken je de mogelijkheden en de voordelen ook? We leggen je er graag meer over uit middels dit artikel.

Tegenwoordig steeds meer mensen hiervoor en daarom is het fijn om te weten wat de beweegredenen van hen daarvoor zijn. We gaan dieper in op wat het voor behang is, wat de voordelen zijn, waarom je ervoor kunt kiezen en nog meer belangrijke informatie voor jou.

Meer over glasvezelbehang

Als er gesproken wordt over glasvezelbehang, dan gaat het over glasweefsel, glasvlies en renovlies. Je hebt het in een geweven en geperste structuur. De geperste variant is erg glad, dit noemen ze daarom ook wel stucbehang.

Het lijkt namelijk ook erg veel op stucwerk en het is ook stootvast en het kan scheuren overbruggen. Renovlies en glasvlies horen bij de categorie geperst glasvezelbehang. Er zijn dus alsnog een aantal mogelijkheden waar je je in kunt verdiepen.

glasvezelbehang slaapkamer

Waarom glasvezelbehang?

Om te beginnen is glasvezelbehang erg sterk, maar dat niet alleen, want het is ook stootvast en scheur overbruggend. Een ander voordeel is dat het eenvoudig te reinigen is. Je interieur zal altijd fris blijven want het je kunt er altijd overheen blijven schilderen.

Wonen is met deze keuze altijd sfeervol, waarom? Omdat glasvezelbehang ook verkrijgbaar is met exclusief design. Het kan dus echt alle kanten op als je hiervoor zou kiezen, maar steeds meer mensen om je heen hebben er al voor gekozen.

Meestal denken we dat het stukwerk is, maar het is vaak glasvezelbehang. Als je er goed op let dan kun jij het vast en zeker herkennen of voel er maar eens aan. Als je dat eenmaal hebt gedaan dan wil je zelf ook graag de mogelijkheden en voordelen in je eigen woning ervaren.

glasvezelbehang keuken

Wanden beter afwerken

Er kan voor glasvezelbehang gekozen worden als wandafwerking, dit is een goede keuze. Je hebt dan bijvoorbeeld de 145 gram/m2 met vitrulan. Dit is nat stabiel en dat wil zeggen dat als het nat is en in aanraking komt met lijm, dat het dan niet vervormd.

Je krijgt hierdoor een naadloze wand. Een bijkomend voordeel is dat het ook erg sterk behang is. Je kan dus concluderen dat de muur versterkt en dat het ook nog eens beschermt tegen krassen en stoten.

glasvezelbehang woonkamer

Kenmerken glasvezelbehang

Er zijn een aantal kenmerken die horen bij glasvezelbehang en dat zijn:

  • Naadloos, ideaal want je ziet dus niet dat het behang is;
  • Eenvoudig te reinigen, ook prettig zodat het er als nieuw uit blijft zien;
  • Stootvast;
  • Gesloten oppervlakte;
  • Vrij van allergieën, ideaal dus voor alle gezinsleden;
  • Brandveilig, ook alleen maar een voordeel.

Scheuren in de muren, wat nu?

Het is vervelend, maar het kan zijn dat er scheuren ontstaan in gestucte muren. Dit komt helaas vaak voor en daar wil je graag wat aan laten doen. Je kunt denken aan glasvezelbehang aanbrengen.

Als je dit laat doen, dan zien de binnenmuren er weer zo goed als nieuw uit! Glasvezelbehang wat erg populair is, heeft een gladde voorkant, het ziet er dus uit alsof de wanden gestuct zijn, maar dat is in werkelijkheid natuurlijk niet zo. Het zorgt er wel voor dat je een erg strakke wand hebt en daar houden veel mensen van.

glasvezelbehang inloopkast

Glasvezelbehang en goede eigenschappen

Steeds meer eigenaren kiezen glasvezelbehang en dat is niet zomaar. Dit heeft alles te maken met de positieve eigenschappen van het materiaal. Het is namelijk scheur overbruggend, maar ook (licht) energiebesparend, egaliserend, er kan overheen worden geschilderd, het is stootvast, hygiënisch, goed schoon te maken, brandveilig, vochtregulerend en milieuvriendelijk.

Meer over renovlies

Als je graag je wanden wil beschermen met uniek ontwikkelde behang dat is renovlies een oplossing. Dit zorgt voor veel voordelen voor de eigenaar en voor de woning zelf. Je hebt namelijk renovlies behang met een open structuur. De meeste mensen willen graag gladde wanden in de woning.

Daarom laten veel mensen een wand stucen, dit moet drogen en het vocht moet weg kunnen. Maar tijdens het opdrogen kunnen al scheuren ontstaan. Hierdoor is de wand niet meer zo strak als gedacht. Renovlies behang kan dat voorkomen en zorgt ervoor dat de wanden echt glad zijn en blijven.

Dit behang bevat een coating van mineralen (en dus geen papieren toplaag). De mineralen gaan dan de hechting aan met een wand. Minerale coating is helemaal open, het is vochtdoorlatend.

Het maakt het mogelijk dat vocht kan verdampen. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom dat mensen hier de voorkeur aan geven. Om te beginnen is het vocht doorlatend en er is dus geen kans op schimmelvorming, wat al een groot voordeel is.

Het is een sterk systeem en voorkomt scheuren. Het is een minerale coating en dat is sowieso al beter voor de gezondheid, het heeft een lange levensduur, zorgt voor een gladde wand en het is extra stootvast als je het met andere systemen hebt vergeleken.

glasvezelbehang overloop

Meer sfeer in je eigen woning

Je bent misschien op zoek naar de ideale afwerking voor je muren/wanden. Scheuren daar zit niemand op te wachten en daarom is het altijd zinvol om eens na te gaan wat de opties van glasvezelbehang voor jou zijn.

Je hoeft het niet zelf te plaatsen, dit kunnen specialisten voor je doen. Een goed moment om daarom eens na te gaan wat voor design er mogelijk is en hoe dat vorm kan krijgen binnen je eigen interieur.

In je omgeving zijn er al veel mensen die er gebruik van hebben gemaakt, alleen moet je nog even zelf nagaan wie dat zijn en wat de voordelen zijn. Ga maar eens in gesprek en de kans is erg groot dat je er snel gebruik van wil maken. Binnenkort geen scheuren meer in de muren, maar gewoon gladde wanden zoals je wenst.

glasvezel behang verven woonkamer

Bekijk ook:
Behang
Trap renoveren? Denk aan deze zes elementen!
Histor muurverf inspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate