Mooie houten vloer verdient hoge plinten


Houten vloeren zijn prachtig. Het hout zorgt voor warmte en het ziet er super stijlvol en sfeervol uit. Een houten vloer kost wel iets meer dan bijvoorbeeld laminaat of PVC, maar dan krijg je er wel iets heel moois en bijzonders voor terug, waar je nog jarenlang van kan genieten. Daar zullen heel veel mensen het ermee eens zijn. En bij een mooie dure houten vloer horen natuurlijk mooie hoge plinten. Daar willen we vandaag de mooiste inspiratie voorbeelden van laten zien.

Hoge plinten

Plint hoogte

Het zou super zonde zijn om lage plinten of zelfs platte plinten te gebruiken. De belangrijkste functie van plinten is de bescherming van muren en het afdekken van de gaten aan de zijkanten, maar ze moeten er natuurlijk ook goed uitzien. Plinten zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende formaten. Je hebt lage plinten vanaf 45mm hoog, maar je hebt ook hele hoge plinten met een hoogte van maar liefst 270mm!

Hieronder vind je een aantal mooie voorbeelden van plinten, die gewoon bij de Gamma verkrijgbaar zijn.

Mooie houten vloer verdient hoge plinten

Hoge plinten

In zo’n interieur behoren de prachtige klassieke hoge plinten tot de originele karakteristieke details van het appartement, net zoals de ornamenten aan het plafond, de raamkozijnen en de prachtige dubbele deuren.

Hoge plinten witte vloer

Klassieke hoge plinten

Strakke hoge witte plinten bij een lichtgrijze muur. Nice!Klassieke hoge plinten

Mooie hoge plinten

Kosten van hoge plinten

Hoge plinten geven je interieur een authentieke chique uitstraling. Vooral in combinatie met een hoog plafond is het aan te raden om zo hoog mogelijke plinten te nemen. Hoge plinten zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 7cm, die op kunnen lopen tot wel bijna 30cm. De prijs begint vaak vanaf €2,50 tot boven de €8,00 per m2. Je houten vloer verdient het om hoge plinten te krijgen!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate