Muurdecoratietrends van 2018


Muurdecoraties en interieurstyling zijn vaak aan trends onderhevig en het is soms lastig kiezen tussen al het moois. Zijn de muren van je woonkamer of slaapkamer ook aan een make-over toe? Ben je benieuwd naar wat er helemaal hip is? Lees dan snel verder! Houd je van een simpel Scandinavisch design, of juist meer van een klassieke look? Na het lezen van dit artikel, ben je weer helemaal op de hoogte en weet je wat je absoluut in huis moet hebben!

Familiegevoel komt terug in je interieur
De eerste trend van 2018 die we hier zullen bespreken, is van Scandinavische oorsprong en wordt ook wel hygge genoemd. Hygge is Deens en hoewel het zich moeilijk laat vertalen naar het Nederlands, komen termen als gezelligheid, knusheid, samenzijn en warmte dicht in de buurt. Hygge beschrijft dus een soort gevoel die je ervaart. Hygge is in 2018 helemaal hip en kan je ook in je interieur terug laten komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een fotocollage te maken voor aan de muur van mooie herinneren zoals vakanties met familie en vrienden. Tegenwoordig kan je heel makkelijk op internet een collage laten afdrukken of samenstellen. Kies dan wel voor foto’s met warme kleuren, of doe een warme filter over de foto’s heen voor extra hygge. Door zo’n persoonlijk collage bijvoorbeeld in je woonkamer te hangen, zal je huis direct meer warmte en gezelligheid uitstralen! Deze collage-trend combineert vooral leuk met andere warme kleuren aan de muur. Het enige wat dan nog mist, zijn gezellige mensen. Dus een mooie gelegenheid om je familie of vrienden eens uit te nodigen voor een etentje, zodat zij ook je mooie collage kunnen bewonderen!

Breng de natuur naar huis
Elementen uit de natuur zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en je ziet ook steeds vaker dat deze terugkomen in het interieur. Het leuke van deze natuurtrend is dat je hem zowel letterlijk als figuurlijk kan opvatten: de urban jungle trend is bijvoorbeeld een echte plantentrend die we al vorig jaar zagen op komen. De bedoeling bij zo’n urban jungle is dat je zoveel mogelijk plantjes in huis haalt. In 2018 laten we de natuur op een andere manier terugkomen in ons huis: namelijk aan de muur! Dit kun je doen door bijvoorbeeld natuurfoto’s in mooie kleuren op canvas af te drukken. Je kan ook hier weer kiezen om het in een collage-vorm te doen, of andere fotokunst die je mooi vind. Wil je het grootser aanpakken? Dan kun je er voor kiezen om een volledige muur te bedrukken met mooie natuurprints. Populair zijn bladeren-prints of jungleprints, als het maar iets met de natuur te maken heeft! Je kan deze printjes gewoon als behang kopen, maar er zijn ook platen met prints verkrijgbaar die je aan de muur kan hangen.

Vintage is hip
Vintage is natuurlijk al jarenlang een echte trend en ook in 2018 komt vintage weer om de hoek kijken. Je kan vintage in huis halen door bijvoorbeeld vintage schoolprenten aan de muur te hangen. Er zijn verschillende prenten verkrijgbaar in allerlei vormen en prints, maar ook hier weer zien we de natuur vaak terugkomen. Een oude kaart die vroeger gebruikt werd voor biologie-lessen en waar de flora en fauna op staat afgebeeld, is bijvoorbeeld erg populair. Je kunt deze vintage schoolkaarten overal ophangen in huis: slaapkamer, gang, keuken of woonkamer. Het kan overal te gek staan! De vintage schoolplaten-trend staat vooral erg mooi met pastelkleuren. Ook kan je deze trend combineren met hygge, want vintage platen staan het mooist in een warme inrichting. Houd je echter meer van een modern interieur? Ook dan kan je schoolprenten in je huis hangen, maar kijk dan wel even goed of de kaart past in de kleuren van de rest van je woning.

Wereldkaarten in alle vormen en maten
De laatste trend die we hier zullen bespreken, is voor de echte wereldreiziger. Het gaat namelijk om wereldkaarten die je aan de muur kunt hangen en die in allerlei kleuren, vormen en materialen zijn gemaakt. Deze trend is weer net iets anders dan de standaard schoolkaarten die we waarschijnlijk allemaal wel kennen. Ook hier geldt weer: kijk eventjes goed naar welke kleur het beste bij je eigen interieur past.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate