Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex


We zijn dol op tuin make-overs! Vandaag laten we de tuin make-over zien van Alex, het gezicht achter Bump-to-baby.com. Zij laat zien hoe zij aan de slag is gegaan met de verbouwing van haar tuin. Bekijk de before & after foto’s en laat je inspireren!

Vorig jaar was het jaar van verbouwing voor Alex. Zij hebben zoveel gedaan bij hun thuis na jaren van sparen. Ze hebben niet alleen een uitbreiding aan de zijkant van de woning gerealiseerd, ze hebben ook twee verdiepingen toegevoegd, de keuken en eetkamer volledig verbouwd, een veranda gecreëerd aan de voorkant, de voortuin aangepakt, en ze hebben dus ook de achtertuin helemaal verbouwd. Maar het resultaat mag er absoluut wezen.

Zo zag de tuin er eerst uit:

Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex before

Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex before

Als je de before & after foto’s bekijkt, dan herken je de tuin bijna niet meer. Het voelt nu als een totaal andere tuin. De tuin is niet mega groot, maar doordat het nu super strak is afgewerkt voelt het een stuk ruimer aan. Nu hebben ze de ruimte om buiten met het gezin op het terras te zitten, ze kunnen buiten eten, ze buiten chillen. Kortom, het is een geweldige tuin geworden.

En zo is het geworden:

Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex

Shop de look

Vind je de onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex ook helemaal geweldig? Shop de look voor je eigen tuin met onder andere een loungeset van tuinmeubelen.nl en kunstgras voor in de tuin.

shop the look onderhoudsvriendelijke tuin alex
1. Garden Impressions Rudesheim chez loungeset / 2. Happy Cocooning vuurtafel / 3. Praxis Haardhoutopslag tuinwerktafel / 4. Buitengewoon kunstgras / 5. IKEA kunstplanten

Zwarte schuttingen en kunstgras

Eerst werd de basis van de tuin in orde gemaakt. Na het ‘casco’ maken van de tuin, werden er nieuwe zwarte schuttingen geplaatst rondom de tuin en een nieuwe vloer aangelegd. Ze hadden lang geleden al besloten om voor kunstgras te gaan. Het groene van gras vinden ze wel mooi, maar ze hebben gewoonweg geen zin en geen tijd om het gras te onderhouden. Kunstgras is dus de ideale oplossing, gecombineerd met strakke grijze betontegels. Het is een heerlijke veilige plek geworden waar de kinderen lekker vrij en blij kunnen spelen. Ze vindt het heerlijk om de grote openslaande deuren open te zetten, zodat de kinderen zelf naar buiten kunnen lopen. Op die manier wordt de nieuwe tuin als een verlengde van het huis gebruikt.

zwarte schuttingen tuin

zwarte schuttingen tuin

Langs de schuttingen zijn vaste lage plantenbakken gerealiseerd, die ze beplant heeft met voornamelijke kunstplanten van IKEA.

Verhoogd terras met composiet planken

Iets wat Alex ook altijd wilde in haar tuin, is een terras waar ze lekker kan chillen. Het terras bouwde ze aan de rechterkant van de tuin, tegen de zwarte schuttingen. Ook dit heeft een onderhoudsvriendelijk karakter gekregen, dankzij de composiet planken. Het terras is ingericht met een mooie rattan loungeset, een vuurkorf tafel en een hoge tafel.

composiet vlonders terras bouwen

Ze heeft ook aan opbergruimte gedacht. Naast een afdak voor de opslag van het brandhout voor de open haard, vind je in de tuin ook nog een smalle berging én een tuinhuis.

opslag open haard brandhout tuin

onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van alex

vaste plantenbak schutting tuin

openslaande deuren tuin alex

Klik hier om meer te lezen over deze inspirerende tuinverbouwing!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate