Open keuken


Er zijn genoeg nadelen te bedenken van een open keuken. Nare geurtjes die tijdens het koken in de woonkamer te ruiken is, lawaai vanuit de keuken, vochtige kooklucht, noem maar op. Het heeft eigenlijk veel minder voordelen dan nadelen. En tóch is de open keuken erg populair. Wij begrijpen heel goed waarom!

Open keuken

Voordelen open keuken

Een open keuken heeft ten opzichte van een aparte gesloten keuken drie voordelen. Maar het zijn naar ons idee wel drie hele belangrijke voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Met een open keuken creëer je een ruimtelijk gevoel in de leefruimte. Niet alleen de woonkamer wordt groter, ook de keuken wordt natuurlijk een stuk groter.
  • Met een open keuken is er interactie mogelijk tussen de kok en de gasten. Op die manier is het niet erg om in de keuken te staan terwijl je gasten over de vloer hebt.
  • Je mooie design keuken mag natuurlijk gezien worden. Zonde als je deze afsluit in een aparte ruimte!

Eettafel open keuken

Grote open keuken

Open keuken bar

Muur verwijderen

Er zijn veel woningen die oorspronkelijk ingedeeld zijn met een gesloten keuken. Om een open keuken te creëren, wordt de muur tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Als je geluk hebt, heb je niet te maken met een steunmuur of draagmuur. Dan kan je de muur zonder professionele hulp gewoon eruit slopen. Als je wel te maken hebt met een steunmuur of draagmuur, dan is het aan te raden om een constructeur langs te laten komen. Hij zal dan kijken wat er nodig is om de muur op te vangen. Dit gaat vaak met een stalen balk.

Open keuken ideeën

Open keuken kookeiland

Open keuken ideeën

Een open keuken heb je in veel verschillende soorten, formaten, kleuren en materialen. Ook de opstelling kan erg uiteenlopen. Zo kan je een vaste keukenblok hebben, een keukenblok én een apparatenwand, een kookeiland, noem maar op. Om jou te inspireren met leuke ideeën, hebben we tien mooie voorbeelden voor je verzameld.

Rustieke open keuken

Scandinavische open keuken

Vrijstaande open keuken

Woonkamer open keuken

2 Comments

  1. Pingback: Deze 4 keukentrends gaan we in 2016 vaker zien | Inrichting-huis.com

  2. Pingback: Dit moderne appartement is erg leuk, speels en praktisch ingericht | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate