Wanneer het gaat om luxe in de badkamer is, naast het hebben van een bad, een regendouche een van de meest gewilde items. De regendouche werd in Nederland geïntroduceerd door Hansgrohe, maar inmiddels is hij ook beschikbaar bij vele andere merken. Waar de regendouche eerst alleen beschikbaar was in hotels en luxe woningen wordt de regendouche steeds toegankelijker. Voor een overzicht van alle regendouches en andere douches, ga eens naar Superbath.nl voor scherpe aanbiedingen. Er zijn een aantal voor- en nadelen en aandachtspunten waar je rekening mee moet houden voor je een regendouche aanschaft.
Brede straal
Het eerste voordeel van een regendouche is de brede straal. De straal is breder dan bij een reguliere douche en zorgt er daarom voor dat het water over het hele lichaam verdeeld wordt. Hierdoor blijft het lichaam beter warm. Daarnaast kan dit er tijdens de zomer voor zorgen dat je extra veel verkoeling ervaart tijdens het nemen van een douche. Naast het hebben van een regendouche is het ook prettig om nog een losse handdouche te hebben. Met deze handdouche kun je bijvoorbeeld makkelijk shampoo uit je haar spoelen.
Laag plafond
Een punt waar je op moet letten tijdens het plaatsen van de regendouche is de hoogte. Heb je bijvoorbeeld een laag plafond in je badkamer, dan moet je voor jezelf nagaan of de investering van een regendouche wel hetzelfde genot kan opleveren. Vaak wordt geadviseerd om het water eerste 30 cm te laten vallen voor het je hoofd bereikt. Daarbij moet niet vergeten worden dat de meeste regendouches niet direct aan het plafond gemonteerd worden. Vaak zit er een stang van zo’n 15 cm tussen het plafond en de daadwerkelijke regendouche.
Meer waterverbruik
Een nadeel van een regendouche is dat de douche meer water gebruikt dan een reguliere handdouche. Zo’n handdouche gebruikt namelijk 11 liter per minuut, terwijl een regendouche soms wel 25 liter per minuut gebruikt. Er zijn echter douches op de markt, van het merk Hansgrohe, waarbij het water met lucht gecombineerd wordt voor het uit de douche komt. Hierdoor krijgt het water een extra fijn gevoel en een andere bijkomstigheid is dat de regendouche minder water gebruikt. Hoewel de techniek eerst alleen werd toegepast in handdouches is de techniek nu ook te verkrijgen in regendouches. Vaak is er bij deze regendouches een optie waarbij je kunt wisselen tussen de normale stand en een stand van lucht en water.
Moderne ketel
Een andere punt wat nadelig kan zijn aan een regendouche is dat er een moderne ketel nodig is om de benodigde druk te kunnen leveren. Wanneer je een nieuwbouwhuis hebt, zal dit vaak geen probleem zijn. In oudere panden moet er worden nagegaan of de ketel de benodigde druk kan leveren. Daarnaast is het zo dat de boiler meer water moet bevatten, omdat je anders snel onder een koude douche komt te staan. De ketel is dus een punt van aandacht voor je besluit een regendouche aan te schaffen.
Dit waren een aantal voor- en nadelen waar je op moet letten voor je een regendouche gaat kopen. Lees je goed in over de waterdruk en het watergebruik voor je een bepaalde regendouche aanschaft. Tegenwoordig zijn er zo veel modellen op de markt dat er ongetwijfeld een tussen zit die helemaal bij jou en jouw badkamer past.