Rotan meubelen


Het materiaal rotan deed zijn eerste intrede in de jaren 50 en 60 toen het veel gebruikt werd om meubels van te maken. Bedden, banken, stoelen, tafels en schommelstoelen werden allemaal van rotan gemaakt. Het materiaal is buigzaam waardoor het veel ronde vormen kan aannemen. Hierdoor zagen de meeste meubelstukken er ook allemaal rond en organisch uit. Het materiaal komt van de rotanpalm die in de subtropen voorkomt als een liaan. Uiteindelijk wordt er van de stengels door middel van vlecht technieken meubels en accessoires gemaakt. Deze rotan meubelen zijn tegenwoordig weer terug van geweest en mogen weer gezien worden.

Rotan meubelen

Van rond tot rechthoekig

Natuurlijk heeft bijna niemand deze meubelen uit de jaren 50 en 60 bewaard, dus worden er veel mooie nieuwe modellen aangeboden. Vanwege de flexibele verwerking van rotan kunnen er meubelen gemaakt worden in allerlei vormen en maten.

Een materiaal voor veel diverse interieur stijlen

Omdat rotan een natuurlijk materiaal is, past het zich direct aan de omgeving waarin het staat aan. Natuurlijke materialen brengen niet alleen sfeer in een interieur maar ook veel warmte. Een rotan meubelstuk kan daarnaast ook een mooi verhaal vertellen want het komt van ver. Waar is het meubelstuk gemaakt? Waar komt het rotan vandaan? Het heeft een hele weg afgelegd voordat het in het interieur kan staan.

Rotan-meubelen-2

Rotan meubelen

Botanisch en sfeervol

Combineer een rotan meubelstuk met een modern interieur, een Scandinavisch interieur, een minimalistisch interieur of bijvoorbeeld een botanisch interieur. Planten gaan heel goed samen met rotan omdat ze elkaar versterken en beide uit de natuur komen. Daarnaast kan rotan ook gecombineerd worden met materialen zoals beton, glas of metaal. De vriendelijke uitstraling van het rotan compenseert de kille en strakke uitstraling van harde materialen zoals beton, glas of metaal.

Een eyecatcher

Of een rotan meubelstuk nou een eyecatcher in het interieur is, of buiten in de tuin of op het terras. Wederom zal een rotan meubelstuk zich aanpassen en niet direct willen opvallen, maar toch gebeurd dit door de uitzonderlijke vormen die rotan meubelen vaak aannemen of verkrijgen.

Rotan-meubelen-3 Rotan-meubelen-4 Rotan-meubelen-6

Rotan meubelen

Rotan meubelen

Rotan meubelen

Rotan meubelen

Rotan meubelen

Rotan meubelen

Rotan-meubelen-1

Bron: Homedit.com | Anything-ispossible.com | Scandinavianlovesong.com | Lauraenjames.com | Lidor.nl | Atelierrueverte.blogspot.com

1 Comment

  1. Christina Huth Reply

    Hallo Medewerkers,
    Ik ben op zoek naar een 60 er jaren 1 persoons bed.

    Geen nieuw, maar gebruikt!
    graag reactie ……………

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate