Scandinavische woonkamer in Den Haag


De Scandinavische stijl is een super populaire stijl die over ter wereld wordt toegepast. Niet alleen in de Scandinavische landen zelf zoals Zweden en Noorwegen, maar ook in ons eigen Nederland wordt er vaak gekozen voor om verschillende Scandinavische kenmerken toe te passen in het interieur.

Scandinavische woonkamer in Den Haag

Deze woonkamer bijvoorbeeld. Je zou misschien denken dat het gaat om de woonkamer van een appartement ui Stockholm of Kopenhagen. Maar in werkelijkheid is het een woonkamer van een bovenwoning uit Den Haag, die door de interieur architecten van Global Architects is ontworpen.

Karakteristieke details

Met een duidelijk doel voor ogen hebben ze de karakteristieke persoonlijkheid teruggebracht in deze woonkamer. Zo is het mooie hoge plafond voorzien van sierlijke ornamenten, en is de woonkamer voorzien van een warme houten vloer. Twee kenmerken die je vaak terugziet in Scandinavische woningen.

Meubel mix

Voor de inrichting is er gekozen voor een mix van nieuwe, tweedehandse en op maat gemaakte meubels en accessoires. Er is bijvoorbeeld een grote ensuite kast gemaakt, die aan de woonkamer kant als boekenkast en opberghok van het brandhout functioneert. Helemaal aan de andere kant bij de twee grote ramen, is een soort van dressoir zitbank gecreëerd van oude houten paletten.

De eyecachter in de woonkamer wordt gevormd door de authentieke open haard.

Scandinavische woonkamer in Den Haag

Scandinavische woonkamer in Den Haag

Scandinavische woonkamer in Den Haag

Fotografie: Mirko Merchiori

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate