Scandinavische woonkamer styling


Persoonlijk vind ik de Scandinavische interieur stijl erg mooi. Het is eigenlijk geen echte stijl zoals landelijk of industrieel dat wel zijn. Maar mensen noemen het zo omdat veel mensen uit de Scandinavische landen hun huis op dezelfde manier inrichten. Dit heeft vooral ook met het feit te maken dat het in Zweden, Noorwegen en Finland, snel donker wordt. Daarom is het fijn om een licht interieur te hebben.

Onlangs is een appartement te koop aangeboden bij Zweedse makelaar Stadshem, gelegen in Linnéstaden. Een super leuk ingericht appartement met een woonoppervlak van 50m2. Het is rond 1900 ontworpen door architect Einar Ohlsson. Hieronder zien jullie de mooiste ruimte, de woonkamer.

Scandinavische woonkamer styling

Lichte woonkamer

Ook in deze woonkamer is het licht het eerste wat opvalt. Via twee grote ramen stroomt de hele woonkamer vol met natuurlijk zonlicht, dat via de wit geschilderde muren en lichte houten vloer wordt weerkaatst.

Simpele en mooie styling

De inrichting van de woonkamer is simpel, maar de combinatie van de meubels en decoratie accessoires is perfect. De simpele driezitsbank is aangekleed met verschillende leuke kussens. Boven de bank hangen twee stijlvolle ingelijste posters aan de muur. De vloerkleed zorgt niet alleen voor warme voeten, maar maakt het geheel ook een stuk knusser. Naast de bank is een kledingrek op wieltjes geplaatst.

Aan de andere muur van de woonkamer is een wandkast opgehangen, bestaande uit de populaire witte IKEA besta kasten. Ze hebben deze bovendien afgewerkt met een mooie houten plank bovenop de kast. En ook deze is perfect gestyled met het marmeren dienblad, de ingelijste poster boven de kast, het hertengewei, de gouden kandelaar en de stapels tijdschriften. Zo simpel en zó stijlvol kan styling zijn.

Scandinavische woonkamer styling

Scandinavische woonkamer styling

Scandinavische woonkamer styling

Scandinavische woonkamer styling

Scandinavische woonkamer styling

1 Comment

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate