Split level


Split level, je vindt het helemaal te gek of je vindt het juist helemaal niks. Split level woningen kenmerken zich met niveauverschillen. Deze niveauverschillen tref je meestal aan in de leefruimte. De zithoek in de woonkamer, de open keuken en/of de eethoek zijn van elkaar gescheiden in een open ruimte, middels verschillende hoogtes. Deze verschillende gedeeltes in de ruimte zijn middels kleine trapjes, bestaande uit twee tot tien treden, aan elkaar verbonden. Split level woningen hebben voordelen én nadelen. Wij vinden het in ieder geval helemaal te gek!

Split level
Prachtige minimalistische keuken met kookeiland op een split level verdieping.

Voordelen

Een groot voordeel van een split level woning is de uitstraling. Doordat er niveauverschillen aanwezig zijn in een open ruimte, heeft je interieur een leuke en speelse uitstraling. Het is dus geen standaard woning met een standaard indeling.

Een ander voordeel is dat een split level woning minder inbraakgevoelig is. Dit heeft te maken met dat je vanuit buiten niet kan zien wat er in de woonkamer staat.

Wat ook fijn is van een split level verdieping is dat je met de verschillende hoogtes tóch aparte hoekje kunt creëren in een open ruimte. Ondanks de open ruimte, heb je dus tóch een duidelijke scheiding tussen de woonkamer, de keuken en/of de eethoek.

Split level
Split level in een slaapkamer-badkamer-combinatie.

Split level
Drie niveau’s op één verdieping.

Split level

Split level

Split level

Split level

Nadelen

Naast de voordelen, hebben split level woningen ook nadelen. Trap lopen is daar één van. Als je niet zo mobiel bent (invaliden, ouderen, etc), dan is het zéker af te raden. Dat geldt ook een beetje voor gezinnen met jonge kinderen. Elke trap is er één teveel.

Het speelse karakter van een split level woning kan een voordeel zijn, maar het kan ook een nadeel zijn. Sommige mensen weten namelijk niet hoe ze om moeten gaan met niveauverschillen op een verdieping.

Split level
Door de split level, is de open slaapkamer tóch gescheiden van de woonkamer.

Split level

Split level

Split level
Een inspirerende split level woning. Super nice!

Split level

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate