Terrazzo vloer


Terrazzo vloeren, ook wel granito vloeren genoemd, waren enkele tientallen jaren geleden super hot. In oude herenhuizen, maar ook in jaren ’70 en jaren ’80 woningen, werden terrazzo vloeren veelal toegepast in de hal. Daarnaast werd Terrazzo ook gebruikt voor aanrechtbladen en werkbladen in de keuken, en douchebakken in de badkamer. Terrazzo vloeren zijn een tijdje uit het zicht gegaan, maar het is nu weer helemaal terug van weggeweest!

Terrazzo vloer

Wat is terrazzo?

Terrazzo is een basis van marmeren korrels, granieten korrels of zandsteenkorrels, die gemend wordt met cement. Deze mortel wordt vervolgens aangebracht op de desbetreffende oppervlakte. Aanvankelijk ziet het er erg ruw uit, maar dit zal veranderen na verschillende behandelingen. Het aanbrengen van een terrazzovloer is een erg arbeidsintensief proces. Dit is ook de reden waarom het een vrij prijzige vloer is.

Ondervloer

De ondervloer is erg belangrijk bij een terrazzo vloer. De beste ondervloer voor terrazzo is een betonnen vloer. Dit heeft te maken met de draagkrachtig, vormvastigheid een krimpwapening. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is om terrazzo te storten op een houten vloer. Er moet dan wel eerst zwaluwstaart platen geplaatst worden, waarop vervolgens een laag van 20mm beton wordt aangebracht.

Vloerverwarming

Vloerverwarming kan toegepast worden bij een terrazzo vloer. Maar omdat er altijd een risico is dat er scheurtjes ontstaan, is het belangrijk om dit goed met de desbetreffende leverancier te bespreken. Garantie speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Laat het eventueel zwart op wit zetten.

Onderhoud

Onderhoud is voor alle soorten vloeren erg belangrijk. Dat geldt dus ook voor een terrazzo vloer. Hoewel het een erg slijtvaste vloer is, bestaat er tóch de kans dat er scheurtjes en krassen ontstaan. Een terrazzo vloer kan altijd opnieuw gepolijst worden. Daarna ziet het er weer als nieuw uit.

Terrazzo vloer

Terrazzo vloer

Terrazzo vloer
Je zou zelfs een terrazzo vloer kunnen storten in de woonkamer!
Terrazzo vloer
De hal is één van de meeste plekken in huis, waar terrazzo wordt toegepast.
Terrazzo vloer
Een zwarte keuken en een witte terrazzo vloer. Nice!
Terrazzo vloer
Het bewijs dat een terrazzo vloer super stoer staat in een modern interieur.
Terrazzo vloer
De badkamer is een populaire plek voor een terrazzo vloer.

Terrazzo vloer

Terrazzo vloer
Je zou zelfs een trap met terrazzo kunnen bewerken.

Terrazzo vloer

Terrazzo vloer

Terrazzo vloer

Terrazzo vloer

Terrazzo vloer
Witte wanden, stalen deuren en wanden, en een terrazzo vloer. Geweldige combinatie!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate